Реклама / Ads
8| 4001 |20.07.2021 НОВИНИ

Президентството: Безпрецедентното въоръжено нахлуване трудно може да бъде редактирано

.
Източник: БГНЕС
Прессекретариатът на държавния глава разпространи позиция след изявлението на представители на Специализираната прокуратура по-рано днес. Административният ѝ ръководител Валентина Маджарова заяви пред журналисти, че „магистрати от Спецпрокуратурата никога не са нахлували в президентството, а разследването е извършено след надлежно разрешение от български съд".
 

"Безпрецедентното въоръжено нахлуване в президентската институция, претърсване и показните арести на секретар и съветник на държавния глава през лятото на м.г. трудно могат да бъдат редактирани в обществената памет със задна дата. Още повече, че тези действия бяха предшествани от широка медийна кампания на прокуратурата срещу президентската институция. Дни наред, по изключително манипулативен и в противоречие с всякаква представа за върховенство на правото начин, прокуратурата публично отправяше внушения и интерпретации за естеството на разговори и срещи на служители на президентската институция", казват от "Дондуков 2".

 

"Основанието на прокуратурата и въоръжените служители на подчиненото на главния прокурор Бюро за защита за влизане в президентската институция не е покана на главния секретар на държавния глава, а представено разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд, издадени по искане на прокуратурата. Напомняме, че както извършените по искане на прокуратурата арести, така и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха обявени от българския съд за незаконни. В мотивите на съда изрично се подчертава и че „липсата на фактически основания за издаване на заповедта за задържане е съществено нарушение на процесуалните норми“, което я прави незаконна", добавят още от администрацията на Румен Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 14222 |02.02.2021 Президентството: Борисов да каже за съмнителната доставка на автомобили за МВР . 49| 5362 |01.02.2021 Президентството: Няма нарушения на МВР по време на служебното правителство . 26| 5553 |09.01.2021 Манолова в президентството: Извършва се откровен саботаж. Настояваме за паралелна гражданска ЦИК . 11| 6854 |14.07.2020 Президентството: Без коментар за ”медийното правосъдие на главния прокурор”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads