Реклама / Ads
24| 12529 |22.06.2020 НОВИНИ

Президентството пита прокуратурата защо скри от обществото разпитите на Борисов и Горанов за корупция?!

.
Бойко Борисов и Владислав Горанов Източник: БГНЕС
Тиражирането на тази комуникация /б.р. за президентския секретар Узунов/, мотивирано с „висок обществен интерес“, повдига въпроса колко по-нисък е общественият интерес при проведените в пълна медийна тишина разпити на министър-председателя, министъра на финансите и народен представител по данни за корупция в особено големи размери. Това пишат от прессекретариата на президента.
 

“Прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на секретаря на държавния глава по правни въпроси и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения”, обявиха още от презедентството в отговор на Прокуратурата, която поиска всички материали, свързани с комуникацията между секретаря на президента Пламен Узунов и бизнесмена Пламен Бобоков.

 

В отговор на журналистически въпроси прессекретариатът информира, че получаването или отказът за получаване на българско гражданство се базира на предложение на министъра на правосъдието и обхваща становищата на няколко институции, включително прокуратурата, ДАНС, МВР. Отношение към тази процедура няма никой от секретарите на президента.

 

Прокуратурата продължава да отправя внушения за естеството на комуникацията на секретаря на държавния глава по правни въпроси и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения. Подобен подбор създава предпоставки за различни внушения и интерпретации, които не отразяват обективната картина. Този подход буди безпокойство за целите на избирателно огласяваната информация.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5926 |22.06.2020 Прокуратурата подпука обвинителя от Русе, свързан с Бобокови . 1| 5376 |22.06.2020 Прокурорът по делото за боклука разпитала Вальо Златев . 6| 5224 |22.06.2020 Валентин Златев влезе в спецпрокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads