Реклама / Ads
1| 4509 |12.06.2014 НОВИНИ

Средната сметка за електроенергия през май в Западна България е 36 лв

.
Потреблението на домакинствата нарасна средно със 7% спрямо същия период на 2013 г. През май клиентите на ЧЕЗ са консумирали средно с 15 КВТч, или 7,2%, повече електроенергия в сравнение със същия период на 2013 г.
 

За миналия месец потреблението на домакинствата в Западна България е средно 224 КВТч при 209 КВТч година по-рано. Въпреки това стойността на месечната фактура остава същата – средно 36 лева. Разликата е резултат от трикратното намаление на цената на електроенергията през миналата година.

 

„Много клиенти питат защо въпреки по-ниските цени сметките им за електроенергия остават същите. Продължителните празници в началото на май в, съчетание с по-ниските от обичайните температури, са една от вероятните причини за нарастване на консумацията. В тази връзка бихме искали да припомним, че стойността на месечната фактура е в пряка зависимост не само от цената, но и от индивидуалното потребление на всяко домакинство“, каза Димчо Станев, Директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

 

Най-добрият и природосъобразен начин за намаляване на разходите за електроенергия е разумната й употреба. Насърчаването на енергийната ефективност е част от социално отговорната политика на ЧЕЗ и е в съответствие с Директивата за енергийна ефективност при крайното потребление и енергийните услуги. Компанията редовно провежда различни инициативи за насърчаване на отговорното поведение към електроенергията.

 

През декември 2013 г. ЧЕЗ разработи и представи 10 лесни стъпки, които могат да намалят консумацията на домакинствата с до 15%. По време на отоплителния сезон компанията проведе онлайн играта „Академия Енергия“, чиято цел също бе да даде полезни напътствия за лесно намаляване на потреблението в бита. През настоящата година ЧЕЗ постави специален акцент върху възпитаването на децата в принципите на енергийната ефективност. В периода февруари-април компанията организира серия от обучителни беседи на тема „За децата и енергията”, за да разкаже на учениците от 18 училища в Западна България за начините за разумно използване на електроенергията.

 

Клиентите на ЧЕЗ могат да намерят допълнителна информация за инициативите на компанията, както и съвети за намаляване на консумацията на електроенергия на официалния уебсайт www.cez.bg, в секция „Енергийна ефективност“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5358 |09.06.2014 ГЕРБ си направиха сметката: избори на 29 септември . 13| 4763 |09.06.2014 Първанов: БСП ще плати сметката и на ДПС за проваленото управление . 18| 5154 |28.05.2014 С. Ангелов: Едни яли и пили, ние плащаме сметката . 12| 5433 |14.05.2014 НСИ: Средната заплата върви надолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads