Реклама / Ads
12| 4812 |02.07.2014 НОВИНИ

Срязаха почивките на полицаите в станциите на 7 дни.

.
Ръководството на МВР сряза почивките на полицаите в станциите от 10 на 7 дни. Според тях това на практика изцяло обезмисля разкарването до избраното за отдих място.
 

 

Преди няколко години почивката била закована на две седмици. С настъпването на финансова криза тя паднал на 10 дни. Реално отдихът излизал 8 дни, тъй като останалото време се губело изцяло в път и настаняване. Още по-драстичното редуциране на смените в момента се правело заради закриването на много от почивните бази на МВР в страната. Идеята на ръководството на вътрешното ведомство била по този начин да се извъртят колкото се може повече хора през станциите.

 

От вчера с влизането в сила на новия закон за МВР настана истинско брожение заради закриването на ведомствените столове, бюфети и барчета. Редовите полицаи са стартирали подписка срещу това решение, като списъкът с всяка измината минута нараства. Досега обядът на ченгетата с три ястия излизал не повече от 3-4 лева. Идеята на шефовете на МВР е да ги отдадат на частни фирми за кетъринг. Опасенията на служителите са, че цените на ястията ще скочат и така ще бъде „изядено” повешението на заплатите им от 1 януари т. г.

 

В същото време се прокрадват притеснения, че по подобие на военните ведомството може да бъде източено със завишени цени на манджите и оборудването на столовите. Ярък пример в това отношение е МО,  в което още преди няколко години се премахна столовото хранене  и беше вкарана външна фирма, която да обслужва чиновниците. След това избухна грандиозен скандал, защото се оказа, че са подписвани хипер нвеизгодни договори. Видя се,  че  служители се хранят на маси с претенциозни дори за френски ресторант покривки и солници за над 30 лв. Любопитното е, че единственият бюфет, който ще остане да работи е този в сградата на „Шести септември” в столицата. 

  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5087 |18.06.2014 Манолова: Законът за МВР е ангажимент на БСП към полицаите . 6| 5618 |20.05.2014 След 2 месеца закани уволниха полицаите, снимали в Лясковец . 55| 7378 |06.05.2014 Станишев:Със закона полицаите ще почувстват отношението на държавата . 19| 5458 |02.04.2014 Йовчев подлага полицаите на детектор на лъжата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads