Реклама / Ads
13| 5193 |10.05.2016 НОВИНИ

Стаматов, Чикаго: Изгониха ме, не бях в ”оня” списък на Манолова

.
Петър Стаматов
В 9:00 сутринта в понеделник, около час и половина до първата среща на българи от чужбина с политиците в сградата на омбудсмана, се свързах по телефона с г-жа Мая Манолова и я помолих да ме уведоми в колко часа точно и на кой етаж ще се проведе, за да присъствам и аз. Последва отговор, че тя не може да ми отговори, след като не съм в някакъв списък.
 
Припомних й, че се познаваме добре и че е давала предизборни интервюта за Еврочикаго, но тя ми отговори, че нямала право да ми разреши да я посетя. На въпроса ми, как така тя се съгласява някой друг да ми забранява да гостувам на омбудсмана си, тя ми каза, че това зависело не от нея, а трябвало било да се обърна към Стефан Манов. Даде ми негов телефон, на който, както и очаквах, никой не отговори.

Поради това, че давах кръв за болен близък човек, закъснях с около 9 мин. за началото на срещата, но на входа вече ме очакваха инструктирани служители и не ме пуснаха, защото не бях в “оня списък”.

 

Настоях да бъда приет като журналист от Еврочикаго и отново ми бе отказано.

Отново до болка познатото ни дирижиране на сценарии с предварително подбрани актьори при закрити врата. Разбира се и отразяваното в масовите медии ще бъде дирижирано и капанът ще ни бъде прикрит с благи речи! Присъстващи журналисти честно признаха, че началството решава, какво точно да бъде пуснато в ефир.

Най-долу ви представям кратък, но красноречив звуко-снимков-видеорепортаж. Липсват първите няколко минути, защото не бях готов за такъв отпор.

 

Като краен резултат ще обобщя – на три пъти бях допускан и още толкова пъти изтласкван от сградата. Охраната може да се похвали – на 9-ти май 2016 г., тя защитаваше сградата по-добре, отколкото хитлеристите – Берлин преди 71 години.

Все пак се надявам след този кратък мой разказ истинските патриоти зад граница, а не посочените, заедно да успеем да пробием блокадата и най-после да имаме наш общ омбудсман, а не омбудсман на специално подбрани хора, провъзгласили се сами за представители на българите зад граница от неразбираемо на къкъв принцип формирани списъци, съставен от някой фактор от статуквото. (eurochicago.com)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4459 |21.12.2015 Изгониха от футбола Сеп Блатер и Мишел Платини за 8 г. . 18| 6626 |10.09.2015 Гилотина! Изгониха Кадиев от БСП и парламентарната група с 37 гласа . 0| 5221 |29.06.2015 Изгониха скандалния Величко Адамов от Стопанската академия . 29| 10965 |27.03.2015 Изгониха и оплюха Божидар Димитров на обсъждането за Небет тепе

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads