Реклама / Ads
0| 2761 |17.07.2023 НОВИНИ

Станимир Михайлов е кандидатът на ПП-ДБ за шеф на здравната каса

.
Станимир Михайлов ще бъде кандидатът за шеф на Здравната каса на “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”. Коалицията официално внесе в деловодството на Народното събрание предложението, след като парламентът откри нова процедура по избор.
 

Решението за новата процедура бе взето с гласовете на ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС и ИТН. “Против” гласуваха от БСП и “Възраждане”. То предвижда предложения за кандидати за управител на Здравната каса да могат да се правят от парламентарните групи в тридневен срок от приемането на правилата. Днес този срок изтича.

 

Приемането на процедурни правила е необходимо във връзка с приетото от Народното събрание на 13 януари тази година решение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, припомня Българската телеграфна агенция. 

 

Новата процедура стартира, след като първият път изборът се провали. Тогава кандидатите бяха трима, но впоследствие от “Възраждане“ оттеглиха своя кандидат – Тодор Хинов, а непосредствено преди гласуването в парламента на 11 юли предложената от ГЕРБ-СДС Иванка Динева отказа да участва в процедурата. Така единствен кандидат остана проф. Жени Стайкова, издигната от БСП, която не беше подкрепена при гласуване в пленарната зала.


В мотивите се подчертава, че Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.


Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването, аргументират се от ПП-ДБ.


Станимир Боянов Михайлов е завършил висше образование с образователна степен “Магистър” и с призната квалификация “Икономист”.


Има над 15 години стаж в банковата система, предават от БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2769 |14.07.2023 ПП-ДБ са изработили механизъм с 10 критерия, по които да бъде оценяван кандидатът за бъдещ управител на НЗОК . 0| 2692 |04.07.2023 Русенските актьори с 13 награди от Националния ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ . 7| 3227 |03.07.2023 Благослав Михайлов: ”Възраждане” атакуват самия модел на държавност у нас, трябва да им се налагат санкции . 1| 2674 |28.06.2023 Прокурорският син Васил Михайлов се връща в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads