Реклама / Ads
5| 4086 |01.12.2018 НОВИНИ

Станишев: България трябва да бъде приета незабавно в Шенген

.
Сергей Станишев
Работя активно за пълноправното приемане на България в Шенген. Отлагането е скандално и антиевропейско. Това каза президентът на ПЕС Сергей Станишев. Той участва в 4-тото издание на 13-тата конференция на Софийската градска организация на БСП.
 

В началото на декември предстояло гласуване на негов доклад, в който ясно се казва, че България и Румъния трябва да бъдат приети в Шенген по всички граници.

 

Голямата цел пред социалистите е да променят Европа, не разрушавайки Европейския съюз, а правейки го социален, коментира  Станишев на конференциятаа на Софийската градска организация на БСП.

 

Той е на мнение, че БСП е в много по-силна позиция от другите партии в България. Правителството е готово да му се хвърли един кокал и да отложи влизането в Шенген за определено време, заяде се Станишев с управляващите.

 

Повече от 10 години ЕС е доминиран от десницата от Европейската народна партия (ЕНП). Още от финансовата икономическа криза, ние, социалистите се борим срещу този модел, изтъкна председателят на ПЕС.

 

Той призова, че за следващите европейски избори акцентът и ключът пред социалистите трябва да бъде социална Европа и борба с неравенствата. Трябва да има кратък и ясен манифест, с конкретни ангажименти, който да бъде работещ за всички партии в ЕС.

 

"Социалистите трябва да се борим за лявата социална идентичност и волята да променим Европа към по-социална и справедлива, където интересите на хората в Европа да бъдат на преден план и да бъдат защитени", призова Станишев.

Сред другите приоритети пред социалистите трябва да бъде изграждане и създаване на европейски фонд за справедлив преход, битката за справедливо данъчно облагане, битката с двойните стандарти и други.


Никога не трябва да забравяме че БСП има принос за членството на България в ЕС, похвали се Станишев и добави, че по време на тяхното правителство е приключил успешният процес по присъединяване на България в ЕС.

 

По думите му БСП единствена има цялостен документ какъв Европейския съюз искаме да видим и каква трябва да бъде българския национален интерес. Правителството не се възползва от интелектуалния капацитет от това, което бе зададено като визия, констатира Станишев и добави, че по време на председателството социалистите са имали градивни предложения.

 

 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3686 |01.12.2018 Студ сковава 14 области в България - в Кнежа е минус 15 . 5| 4003 |30.11.2018 Теменужка Петкова: Втората тръба на „Турски поток” ще мине през България . 7| 4062 |30.11.2018 Президентът: Трябва да съхраним работните места на нашите миньори . 7| 4116 |29.11.2018 Борисов: Конфликтът в Керченския проток е заплаха за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads