Реклама / Ads
37| 5685 |08.11.2011 НОВИНИ

Станишев: Докато в ГЕРБ се правят на хирурзи, болният може да умре

.
Сергей Станишев
БСП иска Конституционният съд да се произнесе по легитимността на президентския вот. За тази цел ще проведе консултации с всички опозиционни парламентарни групи, включително и с „Атака”.
 


Това заяви лидерът на червените Сергей Станишев и обясни, че за да бъде внесено подобно искане във висшата съдебна инстанция, са необходими подписите на 48 народни представители.


Според него има достатъчно основания Конституционният съд да бъде сезиран за начина, по който са се провели изборите и на първи, и на втори тур.


Освен за президентския вот, соцлидерът допълни и информацията от миналата седмица за касиране на местните избори. Станишев уточни, че 18 са общините, където кандидатите на левицата са подали жалби с искане за касиране.


Той повтори твърденията си за фалшифициран вот и за нерегламентирано съставяне на т.нар. забранителни списъци. „Ако сега пропуснем шанса за последици спрямо управляващите, много сериозно стои въпросът как ще се организират и проведат следващите парламентарни избори”, опасява се Станишев. Той е уверен, че БСП е стъпила на сериозна основа с „успехите на местните избори” и че е длъжна да разгърне потенциала си до вота за нов парламент след по-малко от 2 години.


От думите му стана ясно и че БСП готвела цялостна информационна кампания за обществото, с която да го запознае с изминалия изборен процес, „за да не се повтарят повече грешките”. Освен това червеният лидер изтъкна и че ще говори пред депутатите от Алианса на социалистите и демократите в Европарламента за анализа на левицата по темата.


Той отново подчерта, че резултатите й били крачка напред в нейното развитие и че това лично го натоварвало с ангажименти към нея. „Аз съм и винаги ще бъда член на БСП – дали като председател или като неин член, защото съм кръвосвързан с партията”, каза още соцлидерът.


Той коментира и проектобюджета, който тази седмица ще бъде разгледан от няколко парламентарни комисии, като за пореден път го нарече бюджет на мизерията. „Докато управляващите се правят на хирурзи върху болния, той може просто да почине”, каза Станишев с препратка към думите на премиера Бойко Борисов миналата седмица. С тези мотиви той заключи, че левицата няма да подкрепи проектобюджета в пленарна зала и както миналата година, ще предложат алтернативни числа и текстове.


На въпрос дали БСП би подкрепила стачката на железниците, Станишев заяви, че партията се солидаризира с безпокойството им, но не иска да се възползва от него.
Той показа компетентност и относно реформата в спешната помощ, като увери, че няма механизъм, с който тя да се прехвърли към областните болници. „Държавата бяга от ангажимента си към този сектор”, смята лидерът на столетницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 4773 |05.11.2011 Станишев: ГЕРБ играха нечестно, няма де се примирим . 60| 5410 |01.11.2011 Станишев: Не приемам Борисов и Цветанов да ме учат на демокрация . 44| 6398 |30.10.2011 Станишев: Дано българите не направят целувка със смъртта . 33| 5193 |28.10.2011 С. Станишев: Борисов да не се дължи хъшлашки!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads