Реклама / Ads
64| 9208 |17.01.2014 НОВИНИ

Станишев: ГЕРБ управляваха най-задкулисно, а говорят за задкулисие

.
Източник: Булфото
Тук чухме вопли за парламентаризъм. Бившият министър-председател идваше тук на 2-3 месеца като Господ, раздаваше оценки и си тръгваше. За първи път от години имаме изпълнителна власт, която се отчита. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев в НС.
 

"Ние тръгнахме от сложна и нестабилна ситуация, рискова за държавата и за хората. В България цареше тотален страх, икономиката не работеше, ГЕРБ създаде 400 000 безработни, бизнесът беше ракетиран. Ограби се фискалния резерв и се влоши макроикономическата ситуация в страната. За съжаление това бързо се забрави. коалиция за България получи доверието на хората, защото прекрати тези безобразия. Политиката на правителството на Пламен Орешарски изпълнява тази кауза и мисия - освобождаване на обществото от оковите на страха. Обяви се ясна социална ангажираност за хората. Преди малко чух приказки колко тежко живеят хората, искам да ги попитам къде бяха 4 години. припомням, че стотици хиляди хора излязоха по улиците, защото не могат да си плащат сметките, обяви лидерът на БСП.

"В първите месеци на правителството имаше неестествена среда. Правителството, съставено от редица професионалисти прави обратното на това, което правеше Бойко Борисов с последователност, хладнокръвие и решимост. от първия ден имаме ясна социална ориентираност. Със социалната ни политика ние направихме повече за шест месеца, отколкото Борисов за 4 години. Нека хората да ни съдят по делата ни.Имаме ясна политика в подкрепа на българския бизнес. От години за първи път държавата започва годината на чисто без задължения към бизнеса. Държавата се управляваше като лична собственост на един човек, като негова бащиния. Парите на НЗОК бяха ограбени. Държавата беше окупирана от групировката ГЕРБ. Правилата трябва да важат за всички и това е важно за институциите.

Много работа ни чака, но са направени са първите стъпки. Няма да е лесно. Посоката на развитие е променена. Огромни системни проблеми не са решени, но правителството го осъзнава и предприема мерки. Възстановяването на социалната държава ще продължи", изтъкна Станишев.

"Тези, които управляваха най-задкулисно имат наглостта да говорят сега за задкулисие. Силите на реваншизма ще направят всичко възможно да се върнат на власт само, за да я консумират. На тях ще им кажа: няма да ви мине номерът, защото имаме кауза. Кауза да спасяваме държавата", обвини бившите управляващи левият лидер. Имаме всички основания да оценим като положително свършеното от кабинета до този момент, завърши Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5378 |17.01.2014 ГЕРБ напусна пленарната зала след скандал . 36| 5449 |16.01.2014 Бойко Борисов: Между ГЕРБ и АБВ никога няма да има коалиция . 44| 5919 |16.01.2014 Станишев: Ха-ха-ха, Моника не е Главен прокурор на републиката! . 12| 4713 |16.01.2014 Напусналият ГЕРБ Танчев: Не исках да съм част от група, отдалечаваща се от ценности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads