Реклама / Ads
9| 4539 |29.05.2015 НОВИНИ

Станишев: ПЕС е първа политическа сила, за да променим дневния ред на Европа

.
Вчера в Брюксел на заседание на Президиума на ПЕС бяха изслушани двамата кандидати за президент на европейските социалисти Сергей Станишев и Енрике Барон Креспо. Претендентите изложиха визиите си за развитието на партията.
 
„Моята политическа цел е да направим ПЕС първа политическа сила на изборите през 2019 г. и социалист да застане начело на Еврокомисията“, категоричен бе Станишев.

„Постигнахме много. Предложението на социалистите за общ кандидат на предишните европейски избори даде нови сили на демокрацията в Европа – за пръв път гражданите можеха да гласуват директно за своя кандидат за Председател на ЕК. Във впечатляващата кампания на Мартин Шулц се включиха над 11 000 активисти, а посланията на нашия кандидат стигнаха до над 12 млн. европейци. Инвестиционният план за 315 млрд. евро и Младежката гаранция за над 6 млрд. евро са постижения, които преобръщат изцяло досега водената политика на ограничения на десните в Европа“, обобщи постигнатото Станишев.

„Днес ПЕС е много по-силна. На заседанията на Европейския съвет вече участват 11 леви лидери, в сравнение с тримата премиери през 2011 г. Партията на европейските социалисти ще продължи да подкрепя още по-ефективно националните партии по места с идеи, инициативи и конкретна помощ в предизборните кампании.“

„Европа застарява. А младите не се интересуват от политиката. Новото поколение има нужда от нови идеи и нови модерни послания. Моя политическа цел ще бъде в листите на следващите евроизбори да бъдат включени не само много жени, но и значителен брой млади хора.“

Станишев представи идеите си за бъдещето на ПЕС в обемно мотивационно писмо до Президиума на партията, което публикува и на специална секция на уебсайта си stanishev.eu, както и в създадената за кампанията страница във фейсбук stanishev4pespresident. За по-малко от две седмици в сайта има над 43 119 посещения, а над 6 515 са последователите му в социалната мрежа.

„Впечатляващо представяне на Сергей при изслушването на Президиума на ПЕС. Ясна стратегия, конкретни и убедителни отговори. Основна цел – победа на европейските избори през 2019 г. Цитира бившия президент на ПЕС Пол Нируп Расмусен: „Значим си само, ако се бориш!“, коментира вчера в профила си Кристиан Вигенин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4800 |29.05.2015 Първанов иска президентска република . 2| 4608 |26.05.2015 Станишев: Бежанската вълна е проблем на целия ЕС, не само на Италия . 1| 4350 |25.05.2015 Пиронкова с първа победа на "Ролан Гарос" . 7| 4569 |25.05.2015 Експерт: Случаи като този в Гърмен тепърва предстоят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads