Реклама / Ads
31| 6018 |27.02.2014 НОВИНИ

Станишев от Рим: Предстоят избори за новото бъдеще на Европа

.
Сергей Станишев и Зита Гурмай Източник: Пресцентър БСП
Утре Демократическата партия на Италия ще стане пълноправен член на ПЕС, съобщиха от пресцентъра на БСП. Без тях семейството ни беше незавършено, заяви по време на първата част от Конгреса на ПЕС - Жени в Рим президентът на европейските социалисти Сергей Станишев.
 

„Радвам се да съм на Конгреса на ПЕС - Жени. Ние сме заедно във всяка битка и във всяка кампания. ПЕС - Жени и лидерът й Зита са стълб на ПЕС. Винаги сте били едни от най-активните участници в нашите кампании и много ви благодаря. Заедно работим за това, в което консерваторите не вярваха - младежката гаранция и тя се разширява в нови задачи. Това вече става реалност с одобрените от ЕС средства за нея", каза още Станишев.

По думите му в Манифеста, който ще се приеме на Конгреса на ПЕС, е записано, че европейските социалисти ще се преборят за още средства по младежката гаранция, за да може всеки млад човек да има шанс в живота и начин на препитание. „Нашата борба е и за равенство, а равенството между половете е еднo от основните човешки права, за солидарност, за справедливост. Ние сме заедно в нашата борбата срещу насилието над жените”, заяви Станишев.
 
„3 месеца, 4 седмици и 19 дни остават до европейските избори. Тези избори ще бъдат за новото бъдеще на Европа, не просто поредните избори и кой ще е първи, втори или трети. Те ще са за съдбата на ЕС като проект. Единствената алтернатива на настоящата реалност, която повечето европейци не харесват, е европейското социалистическо семейство и нашият кандидат Мартин Щулц.

В други ден ще приемем нашия манифест, в който са включени и приоритетите на ПЕС Жени, както и тези на 35-те партии и организации членки на ПЕС", каза още Станишев.
По думите му ПЕС има какво да покаже, да покаже резултати и последователност.

„Бяхме последователни и последните 5 години като малцинство в ЕП и ЕК и ще сме още по-последователни като мнозинство, като най-голяма група в ЕП. Като спечелим позицията на президент на ЕК. Единственият начин да се превъзмогнат толкова проблеми е да променим политическия баланс на европейско ниво. Трудно е да се проведе социална или друга политика без подкрепа от Брюксел", категоричен бе президентът на ПЕС. Затова, според него, тази кампания трябва и ще бъде за идеали.

Зита Гурмай заяви подкрепата на ПЕС - Жени за кандидатурата на Мартин Шулц за президент на ЕК.  По думите и само социалистическите партии винаги са били пример за равенство и са подкрепяли равенството между половете и правата на жените.
„Много скоро идват избори, така че стягайте се, защото ние трябва да ги спечелим и Европа да завие отново на ляво ", каза още Зита Гурмай.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 6691 |25.02.2014 Станишев разхвали Орешарски; води го на конгрес на ПЕС . 5| 6280 |24.02.2014 Ужас! Скандалният Юзеиров участва в евроизборите от Белгия . 44| 5119 |23.02.2014 Радан Кънев: Мафията рискува с избори с преференции . 4| 5403 |23.02.2014 Стела Банкова: Събуждаме се само преди избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads