Реклама / Ads
84| 6405 |16.02.2013 НОВИНИ

Станишев преброи дните на държавата; обясни защо социалистите са леви

.
Сергей Станишев
Към хората от протестите червеният лидер се обърна като към сестрите в Либия: Не сте сами! Той констатира още, че сега БСП имала ново, много по-добро самочувствие.
 

Във всеки един момент народният гняв може да помете всяко едно правителство. През последните години станахме свидетели на най-различни граждански недоволства: за природата, за правата на майките, а сега и за цените на тока, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си на 48-мия конгрес на червената партия. А на протестиращите каза: Вие не сте сами! Решение има!


Днес БСП има ново, много по-добро самочувствие, констатира още Станишев и съобщи, че България е на колене, а сегашната власт ни била отдалечила много от Европа. Дните на нашата държава са преброени, установи той. 

Като ключов приоритет за БСП той посочи развитието на науката и на образованието и модернизирането на здравеопазването. Цените на лекарствата трябва да се върнат в поносимите им граници. Държавата трябва да финансира социално значимите болести. Трябва да има държавно финансиране само за държавните и общински образователни заведения. Догонващото повишаване на доходите и безплатният достъп до интернет също са залегнали като ангажименти на БСП пред българите, обобщи Станишев.

Няма да бъдат изоставени хората, които не могат да си помогнат сами, без държавата: пенсионерите, безработните, болните, инвалидите и хората в неравностойно положение. Затова сме социалисти, затова сме леви и от тази политика хората имат нужда днес, каза Станишев.

Днес социалистите разсъждават върху актуалната ситуация в страната и ще приемат декларация за участие в предстоящите парламентарни избори и декларация за развитие на пряката демокрация. Предвижда се да се върне старият режим и Националният съвет да утвърждава листите. Въпросът за лидерството в партията едва ли ще бъде повдиган отново, миналата година Георги Първанов първоначално възнамеряваше да се кандидатира срещу Станишев, но впоследствие се разколеба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5266 |13.02.2013 Станишев: Борисов стопи фискалния резерв . 32| 5238 |13.02.2013 Станишев: Аз уважавам съдебната власт за разлика от Борисов . 84| 6494 |12.02.2013 Премиерът: Едната цифра в сметките за ток да пишат на Костов, другата на Станишев, НДСВ и ДПС . 78| 5751 |12.02.2013 Станишев разбирал гнева на хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads