Реклама / Ads
48| 6386 |21.12.2013 НОВИНИ

Станишев се разкая пред Моника и децата си

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
Председателят на социалистите Сергей Станишев се разкая, че няма време за семейството и децата си. Разкайвам се за много неща. Всеки греши. Най-много се разкайвам пред моето семейство, защото нямам време за тях. Длъжник съм на жена ми и децата ми. Това е тежък грях, май.
 

Това каза пред Дарик Станишев. Той обяви, че няма цел да става евродепутат. "За мен най-важното е да постигаме целите на България и на българските граждани и БСП да е авторитетна партия", каза Станишев.

Той припомни, че БСП не си е променила позицията за „Белене", въпреки че в това намерение има много емоция.

"Докато не се изясни механизма или да се разплете възела, в който ни вкара Борисов не можем да стартираме. И в парламента реално нямаме подкрепа. Ние и "Атака" да гласуваме, това не са 121 депутати", набързо пресметна Станишев. Той смята, че първо трябва да се излезе от батака, в който Борисов е вкарал енергетиката и е създал юридически казус - Арбитража.

"Не виждам защо при интерес за строеж на нов блок на АЕЦ "Козлодуй", защо да го стопираме, заради проблеми на другия проект?", каза лидерът на БСП и ПЕС.

На въпрос дали би станал член на ЕК, дори неин председател, той отговори, че това също не е цел за него. „ПЕС има вече свой кандидат, който единодушно бе номиниран от президиума и той се казва Мартин Шулц. Убеден съм, че президентът на ЕП е най-авторитетната, най-разпознаваемата фигура в социалдемократическото семейство в Европа.

Предстоящите евроизбори ще дадат индикация за това кои политически сили печелят доверие и кои губят, смята Сергей Станишев и поясни, че те ще повлияят много сериозно на стабилността, управлението и на реализацията на програмата на правителството.

„Трябва да е ясно, че има твърде много игри, заблуди и лицемерие във всичко това, което се случи в изминалата половин година, наред със спонтанния граждански протест. С всеки изминат ден на протестите, организираната им страна, политическата и финансовата, започна да набират сила и днес категорично преобладава. Зад всичко това прозират интересите на г-н Борисов и г-н Цветанов, които отново искат да дойдат на власт. Техните лансирани идеи за предсрочни избори, за избори две в едно, и т.н. са подчинени именно на този интерес”, посочи лидерът на социалистите.

Според него се наблюдава и нещо много тъжно в дясното пространство. „Виждам как Реформаторският блок се поставя в услуга на интересите на Борисов и ГЕРБ и се превърна, като модел на поведение, а също и като искания, в патерица на ГЕРБ.

Искам да подчертая, че напоследък се лансира и една нова теза: „нека да направим Велико Народно събрание, да направим нова Конституция”. Това се прави, защото в ГЕРБ нямат кауза”, категоричен бе Сергей Станишев. По думите му  тезата за оставка на правителството вече не е убедителна. „Те търсят приемлива и убедителна кауза, като желанието за промени в Конституцията е само, за да се смени властта”, заяви лидерът на социалистите.
 
„Няма разделение дясно – ляво по отношение на политиката за Украйна. Има общоевропейска политика. Както аз, така и други мои колеги смятаме, че ЕС е заинтересован от партньорството между Европа и Украйна да се случи. Не може да се използва инструмента на принуда и изисквания, за да се решават проблемите. Трябва да се отчетат реалностите и проблемите в страната. Сега е моментът Европа да покаже отношение към тази страна, защото асоциирането й към ЕС създава редица проблеми в Украйна, както чисто икономически такива. Те трябва да знаят, че асоциирането й има определени предимства за Украйна”, подчерта лидерът на ПЕС.

Станишев даде пример с България, която с определени финансови и икономически инструменти беше подпомогната икономически преди пълноправното й членството в ЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5506 |21.12.2013 Златанова представи новия Наказателен кодекс . 5| 5211 |21.12.2013 ГЕРБ с двама зам.-председатели от догодина . 17| 5155 |21.12.2013 Прогнозата на Миков: Или стабилност, или предсрочни избори през май . 45| 5147 |20.12.2013 "Екзакта": "България без цензура" върви напред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads