Реклама / Ads
54| 5359 |01.07.2014 НОВИНИ

Станишев: Събитията през последните 24 ч доказаха, че държава има

.
Мога да изразя задоволство от решенията по време на консултациите, защото ние ясно настоявахме да се предприемат спешния, ясни, категорични мерки, които да покажат ефективността и единството на държавните институции и политическите сили. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, на пресконференция след заседание на ИБ на БСП в централата на партията.
 

 

Мисля, че събитията през последните 24 часа доказаха ясно, че държава има и за нас беше най-важно да се гарантира спокойствието на хората и техните вложения, стабилността на банковата и финансова система, въпреки много непремереното говорене от политически лидери, което очевидно беше политическо. То създаде голямо напрежение и реакцията на обществото беше категорична по този въпрос“, допълни той.

 

Според него не е било случайно това, че БСП е била изключително въздържана по тези въпроси, които са били основание за тревога за много граждани, заради появили се медийни спекулации и истерии. „Важно беше цялата държава да излезе и заеме ясна позиция“, категоричен бе Станишев. По неговите думи тези консултации са имали и друга страна – политическа, като припомни, че датата за провеждане на предсрочни избори, 5 октомври, е утвърдена. Лидерът на БСП обясни, че за нея са настоявали 3 политически сили, като ГЕРБ и ДПС са били водещи, а ББЦ са ги подкрепили.

 

Станишев поясни, че преди консултациите при президента, проведени в неделя, специално е било свикано заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на ръководството на ПГ на КБ, защото темата е била свързана с действия на държавата, на институциите, на политическите сили да се гарантира стабилността на българската банкова система и да се противодейства на целенасочените опити тя да бъде дестабилизирана, на които сме станали свидетели през последните дни. „Преди консултациите получихме ясен мандат и подкрепата за ролята, която БСП изигра в този процес“, каза той и припомни, че в петък на база на съгласието, постигнато по време на КСНС са започнали тези политически консултации, но техният дневен ред е бил преформулиран от развитието на събитията.


Лидерът на БСП съобщи, че ИБ на БСП е решило на 5 юли да се проведе заседание на НС на БСП, като обсъжданите теми ще бъдат анализ на политическата ситуация, оценката за участието на БСП в управлението за последната година и реализацията на този мандат и задачите, които са били поставени пред Станишев, като председател на НС на БСП от предишното заседание на пленума. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5418 |30.06.2014 Президентът налага вето на измененията към Закона за защита на конкуренцията . 27| 5844 |29.06.2014 Президентът: Влоговете са гарантирани, избори на 5 октомври . 24| 5889 |29.06.2014 Започнаха консултациите при президента . 1| 5024 |29.06.2014 Метеоролог:По-ниски температури и бури и през юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads