Реклама / Ads
4| 4296 |21.11.2014 НОВИНИ

Станишев: Ще следим инвестиционният план да не е преразпределение на налични средства

.
Президиумът на ПЕС обсъди политическа декларация с приоритетите, които партията очаква да бъдат включени в плана на Юнкер за 300 млрд. евро инвестиции в реалната икономика. Декларацията ще бъде ясен ангажимент на партията да отстоява позициите си за развитието на европейската икономика.
 

"Европейските социалисти отдавна призоваваме за активно съживяване на икономиката, чрез всеобхватна инвестиционна програма. Благодарение на усилията ни, мнозина вече приемат това като ключ към създаването на нови, качествени работни места и връщането на икономиките обратно на пътя към растежа" - каза лидерът на ПЕС Сергей Станишев.

 

"Опасявам се, че инвестиционният план няма да влее достатъчно свежи пари в икономиката, а ще бъде само преразпределение на вече съществуващи средства. Ние, социалистите, трябва да следим това да не се случи. Ще настояваме за реформи, чрез насочване на свежи средства в сферите, които ще повишат конкуретноспособността на Европа - образование, реиндустриализация, инвестиции във възобновяеми източници на енергия, интерконекторни връзки и транспортна инфраструктура", заяви още Станишев. В декларацията си социалистите призовават да бъде увеличен финансовият капацитет на Европейската инвестиционна банка, както и да бъде използван пълният капацитет на бюджета на ЕС за привличането на нови инвестиции.

Лидерите на националните партии-членки в ПЕС приеха работен план с приоритетите си за следващата година. Усилията на социалистите ще бъдат насочени към намаляването на разликите в икономическото развитие на страните-членки. Партията реши следващият редовен конгрес да се проведе на 12 и 13 юни 2015 г. в Будапеща. Дотогава ще бъде изготвен стратегически план за подготовка изборите през 2019 г., с цел социалистите да станат първа политическа сила. Основен приоритет на партията ще бъде борбата срещу данъчните измами и сивата икономика,  както и отстояването на свободата на словото и независимите медии.

 

Важна точка в дневния ред на заседанието беше преговорният процес за Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции (Търговското споразумение между САЩ и ЕС). "Европейската комисия трябва да води преговорите при пълна прозрачност. Не можем да приемем компромиси със стандартите за хранителните стоки и медицинските изделия в Европа. Няма да допуснем разграждане на европейския социален модел",  категоричен бе Станишев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6424 |07.11.2014 Станишев: АБВ постигна целта си – добра се до властта . 12| 4899 |18.10.2014 Станишев: Сам ще настоявам ЕП да свали имунитета ми максимално бързо . 6| 4154 |17.10.2014 Станишев: Ще настоявам ЕП да свали имунитета ми бързо . 4| 4628 |05.10.2014 Сергей Станишев: Гласувах за управление, което гарантира грижа за хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads