Реклама / Ads
125| 5574 |10.05.2013 НОВИНИ

Станишев свали имунитета си и настоя Цветанов да свали своя имунитет още днес

.
Източник: Булфото
Днес, в този момент аз свалям моя имунитет като кандидат за народен представител доброволно. Аз няма какво да крия. Искам Цветан Цветанов да свали имунитета си днес, ако има достойнство.
 

Това обяви в ТВ7 председателят на БСП Сергей Станишев. Той изрази крайното си възмущение от Цветанов, който в отчаянието си обяснява, че Станишев си е купил поста на президент на ПЕС. Лидерът на БСП поиска прокуратурата да направи проверка час по- скоро. „Искам да се произнесе съдът и нещата да бъдат ясни. Защото Цветанов ме набедява, както набеди лекарите от Горна Оряховица”, каза председателят на БСП.

„Цветанов разбира ли какво е казал? Той осъзнава ли, че си затваря всички врати за Европа?”, попита лидерът на социалистите и изтъкна, че бившият вътрешен министър на практика обвинява, че са купени шефът на Европейския парламент, лидерът на френските социалисти, който сега е президент на Франция, 33 партии и организации, 91% от делегатите на Конгреса на ПЕС, които гласуваха за Станишев. Председателят на БСП каза, че ще информира всички тези партии, че към тях е отправено такова обвинение. „ПЕС има много високи морални стандарти”, подчерта президентът на европейските социалисти.

Според него Цветанов се крие зад имунитета си и Борисов го защитава, защото двамата са едно цяло и без Цветанов те не могат да организират фалшификация на изборите, мачкане на хора и купуване на гласове. Станишев изтъкна още, че в момента ГЕРБ не искат да управляват, а искат да дойдат на власт, за да си заметат следите.

Станишев обяви, че един от първите приоритети за БСП в управлението ще бъде увеличението на майчинските на 310 лева и на детските надбавки от 35 на 50 лева. „Имаме ангажимент за първия учебен ден всяко семейство да получи еднократна помощ от една минимална работна заплата в размер на 310 лева, за да може децата да отидат спокойно на училище”, изтъкна Станишев. Други акценти, които открои лидерът на социалистите, бяха справянето с бедността, доходите, грижата за пенсионерите. „Много е важно какво ще завари новото правителство, какво ще е останало в бюджета”, изтъкна Станишев предвид наследството, което оставя ГЕРБ след мандата си. „Хората проглеждат и осъзнават, че четири години сме живеели в лъжа”, добави Станишев. Той даде пример с факта, че за мандата на БСП са построени 133 км магистрали, а за мандата на Борисов – едва 112 км, въпреки шума, който вдигнаха ГЕРБ.

Станишев беше категоричен, че единствената партия, която гарантира, че ще свали ГЕРБ от власт, е БСП. „Ще направим и сме готови, аз съм готов, да разговарям с всички без Борисов и Цветанов, без ГЕРБ. Ще отида с нашата програма при всички. Нашата програма е много силна икономически, и ще им кажа на всички: Дайте да видим, вие имате ли идеи, с които да излезем от кризата? Ако имат идеи, ще потърсим най-добрите експерти, да направим наистина програмно правителство. Аз като лидер на БСП няма да бягам от отговорност”, категоричен е Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5384 |09.05.2013 Сергей Станишев: Днес имаме ясна кауза - да върнем България на хората . 95| 6574 |09.05.2013 ГЕРБ пита прокуратурата: Купил ли си е Станишев поста "председател на ПЕС" за 116 млн. евро? . 21| 5191 |09.05.2013 Сергей Станишев: Единствената гаранция за промяна е гласуването за БСП . 62| 5166 |09.05.2013 Сергей Станишев: Втори мандат на Борисов ще матира България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads