Реклама / Ads
4| 4201 |21.04.2019 НОВИНИ

Сергей Станишев: Политиката е битка на идеи, личните нападки са обидни за хората

.
Сергей Станишев
БСП не е еднолична партия. Отсъствието ми от листата щеше да се превърне в повод за атака към БСП. Прекалено дълго време БСП занимава обществото със себе си, никой не го интересува това, хората ги интересува дали БСП може да подобри живота им.
 

Това коментира президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от БСП – Сергей Станишев пред бТВ.

 

По повод листата на партията с кандидати за европарламента, Станишев беше категоричен, БСП има шанс да спечели изборите. "Отсъствието ми от листата щеше да се превърне в основна тема на атака, че БСП се отказва от европейската идентичност, но това вече няма как да стане”, отбеляза той.

 

"Политиката за мен е начин да подобриш живота на хората. Всичко останало е един кариеризъм", каза още Станишев. 

 

Той заяви, че егото му по никакъв начин не е засегнато, затова, че Елена Йончева е начело на евролистата на БСП. "Аз съм постигнал достатъчно в живота си. За мен каузата сега е да спечелим тези избори. Това е важно за България, за Европа. Всеки глас повече за социалистите тук при нас ще налее в общата кауза да променим в Европа нещата, които не харесваме днес, а те са много", заяви Станишев. 

 

По думите му решението за това кой да влезе в листата и на кое място, е доказателство за това, че БСП е демократична партия. Това, че в нея са намерели място и нови лица, според Станишев е доказателство, че партията се обновява и има път напред. "Имахме разговор вчера цялата листа, ние сме един екип, всеки от нас може да допринесе за спечелването на изборите", обясни Станишев.

 

"Националният съвет преподреди листата чрез тайно гласуване. Това изстреля нагоре двама млади социалисти, което е добре, има няколко силни фигури сред гражданската квота, има и силни партийни лидери, всеки допринася нещо", категоричен беше Сергей Станишев.

 

Като лидер на опозицията 2009 -2013г съм имал само една среща с Борисов и тя беше по негова покана във връзка с Белене. Водил съм ясна и категорична битка с ГЕРБ. Категорично няма договорка за кабинета „Орешарски“.

 

Обявяването на Делян Пеевски като шеф на ДАНС  Станишев за пореден път отбеляза, че това е било политическа грешка, но "аз съм си платил цената за това", каза лидерът на ПЕС. По думите му днес това не му тежи, защото трябва да се гледа напред, а не назад. Станишев отказа да коментира Пеевски в момента и не отговори на въпроса дали смята, че Пеевски е преживял катазис,  за да е достоен за евродепутат.

 

Относно определението „чеверме –социалисти“ , какво даде вчера на БСП премиерът Бойко Борисов, Станишев коментира, че личните нападки са обидни за избирателите, защото те  не са глупави. По  думите му трябва да се говори за идеи и тези, а не де се използва подобна риторика, защото за хората е най-важно дали имат работа, дали доходите им позволяват достоен живот, дали могат да се погрижат за родителите и децата си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4465 |15.04.2019 Сергей Станишев: Политиците трябва да бъдем по-смирени . 5| 6420 |07.04.2019 Антоний Тодоров: Хората възприемат политиката като частен бизнес . 1| 3933 |03.04.2019 Станишев: Няма да има визи за гражданите от двете страни на Ламанша след Брекзит! . 0| 4267 |02.04.2019 Боян Чуков: България няма концепция за политиката си към Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads