Реклама / Ads
0| 2193 |29.08.2024 СВЯТ

Стармър се срещна с Макрон в Париж с оглед задълбочаване на отношенията на Великобритания с ЕС

.
Френският държавен глава Еманюел Макрон (вляво) и министър-председателят на Великобритания Киър Стармър (вдясно) Източник: БГНЕС
Британският премиер Киър Стармър се срещна с френския държавен глава Еманюел Макрон за преговори в Париж с оглед задълбочаване на отношенията на Великобритания с Европейския съюз, съобщиха Пи Ей мидия и ДПА.
 

Преди да посети Париж, Стармър бе в Берлин за преговори с германския си колега Олаф Шолц, което демонстрира желанието на министър-председателя да задълбочи връзките си с ключови фигури в Съюза, посочват агенциите.

 

В началото на визитата си Стармър отбеляза, че не "отменя Брекзит" с плановете си за нов договор с Германия, както и с "по-задълбочените връзки" в няколко различни области.





Той се споразумя с Шолц, че сделката с Германия ще бъде сключена до края на годината, като нарече това "възможност, която се случва веднъж на поколение". Двете страни се съгласиха да развиват "съвместен план за борба с нелегалната миграция".

 

Брюксел предложи и споразумение за мобилност на младите хора, което би било ключово при преговорите. Това може да се смята за стъпка към възстановяване на свободното движение и Стармър заяви, че няма планове за споразумение за мобилност и че има "ясни граници" по въпроса за бъдещите отношения с ЕС.

 

Посланикът на Германия в Обединеното кралство Мигел Бергер сподели, че споразумението за мобилност на младежи с ЕС "ще бъде в интерес на Великобритания".





Бергер заяви пред Би Би Си днес, че "има много силно неразбиране относно това какво всъщност означава мобилност на младежи. Това не означава свободно движение, няма нищо общо с това".

 

"Това означава, че младите хора, които са най-ощетени от Брекзит, ще имат възможност да дойдат в Европейския съюз за определен период от време и след това ще си тръгнат", изтъкна той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2927 |24.08.2024 Задържаха 15-годишен за кървавото нападение с нож в Германия. Не изключват терористични подбуди . 2| 2833 |22.08.2024 Нова атака на хутите, обстрелваха танкер с 150 хил. тона петрол . 5| 3256 |21.08.2024 Кампанията на Харис е събрала 4 пъти повече пари от тази на Тръмп . 0| 3160 |20.08.2024 "Водим битка за душата на САЩ": Байдън с емоционална реч в Чикаго, "предаде щафетата" на Харис

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads