Реклама / Ads
1| 3259 |20.03.2023 НОВИНИ

Стартира Национален конкурс за детска рисунка Моята паричка

.
Стартира Национален конкурс за детска рисунка „Моята паричка“. Конкурсът е за деца до 12 години, като задачата пред тях е да измислят и претворят в рисунка проект на банкнота – от съществуваща или измислена от тях валута.
 

Стартира Национален конкурс за детска рисунка „Моята паричка“. От 20 март до 30 април 2023 г. чрез сайта на конкурса www.parichka.bg децата могат да подават своите проекти. Онлайн гласуване на публиката и авторитетно жури ще определят петима победители, които ще получат специални награди. Наградният фонд от общо 2400 лв. е предоставен от Уникредит Булбанк. Издателствата Клевър бук, Carrot и Ciela са подготвили за финалистите интересни книги и образователни комплекти.


Организатори са платформата за финансова грамотност The Little Chief и медията на модерната жена Mammi.bg, а идеята е с тази по-арт насоченост да бъде привлечено вниманието на семействата към по-сериозната тема за финансовата грамотност, за децата и парите.

 

Етапите:
20 март – 30 април: Подаване на проекти за участие в конкурса

1 май – 20 май: Гласуване на публиката през сайта на конкурса

До 25 май: Гласуване на журито


Началото на юни: Награждаване
Наградите
Победител на публиката

700 лв., книги/образователни комплекти


Първо място на журито

700 лв., книги/образователни комплекти


Второ място на журито

400 лв., книги/образователни комплекти


Трето място на журито

200 лв., книги/образователни комплекти


Специална награда на Уникредит Булбанк

400 лв., книги/образователни комплекти


* Паричната награда ще бъде предоставена от Уникредит Булбанк в детска дебитна карта или чек

 

Журито
В допълнение на вота на публиката, 5-членно жури от фигури от сферата на финансите, културата и медиите ще изберат трима победители. Уникредит Булбанк ще подбере и още един победител за специална награда.

 


Членове на журито са:

Милена Стойчева, Предприемач, изпълнителен директор на Junior Achievement Bulgaria и гостуващ професор по иновации и предприемачество към Европейския институт за иновации и технологии


Хубен Черкелов, Художник, известен в международните творчески среди със своите произведения, изградени по заимствани от банкноти и монети графични и символни елементи


Живка Попатанасова, Журналист от BTV Media Group, водещ на бизнес подкаста на медията, както и на видеоподкаста „Жените на България”


Лъчезар Богданов, Главен икономист в Института за пазарна икономика

 

Представител на Уникредит Булбанк

 

Инициативата е част от официалната програма на Global Money Week 2023 за България, чийто координатор е JA Bulgaria.


Това е повече от конкурс…


Сайтът на конкурса е оформен и като пространство с богато полезно съдържание за деца и родители на тема пари, лични финанси, финансови навици. В специалната секция Научи ще откриете полезни статии, свободни за изтегляне ресурси и съвети, свързани с децата и парите.

 


В центъра на инициативата е конкурсът, но той се явява фон на по-дълбокия разговор по темата за финансовата грамотност на децата. Темата за парите често се избягва от семействата като сложна и скучна. Игровият подход и ангажирането на въображението чрез конкурса дават добра основа за пречупване на това мислене и естественото въвеждане на темата за парите и личните финанси сред интересите на децата.

 


Чрез ангажираност в творчески процес на рисуване и проектиране децата ще имат възможността и мотивацията да се запознаят детайлно с функциите на парите и тяхното развитие във времето, с елементите на паричните знаци, тяхното значение и взаимодействие. Ще могат да опознаят българските и европейските банкноти и монети, както и да се възползват да получат полезни умения относно управлението на парите и личните финанси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3572 |14.03.2023 26 български имена в един от най-престижните конкурси за поезия в света . 12| 3564 |03.03.2023 Проф. Милко Палангурски: 3-ти март да остане официален, не национален празник . 0| 3109 |01.03.2023 Трагедията в Гърция: Двама българи са сред пострадалите„. Атина обяви тридневен национален траур . 1| 3574 |22.02.2023 ”Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука” влиза в ЦСКА

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads