Реклама / Ads
0| 36058 |26.04.2022 НОВИНИ

Стефан Гамизов: Петков взема от залъка, а българите не разбират защо не е взето от Борисов, Доган, олигарсите

.
Стефан Гамизов
Вчера беше работен ден за мен и не можах да пиша много, но е факт, че гнева поразил българите след като бяха призовани, да дарят една заплата за Украйна е всеобхватен. Няма съмнение, че това е един от най-големите “гафове” на Кирил Петков досега, но гафа му на фона на изговореното и свършеното от Борисов и Доган, е “къса памет”, и да не сме виновни “ние”.
 

Петков не разбира, че не може да отнемаш залъка на бедния, защото който е на заплата в България не може да отдели стотинка от нея, а който е на други милионни приходи е свързан или е от ГЕРБ, ДПС, направо е олигарх или вече санкциониран от САЩ. Говоря и за хората около тези, а тези и хората около тези, са свързани с диктатурата в Москва и последното нещо, което ще направят е да дадат пари за жертвите ѝ.


Но в цялата история има нещо повече от премиерски гаф, а може изобщо да не е гаф.


Вярвам, Кирил Петков наистина е смятал, че призовава за добро, но не осъзнава, колко са бедни българите.


Не осъзнава също, че българите няма да разберат, защо да дават те, ако не е взето от Борисов, Доган, олигарсите и санкционираните от САЩ.


И няма как да го разберат.


Но и българите не са невинни в тази ситуация, защото за да не поделят залъка си, са готови да захапят ръка (не е християнско това), но когато руската диктатура ги грабеше с Турски Поток с 3 милиарда лева, за Белене с 1.2 милиарда лева, за газ с 400 милиона долара, а сега много над милиард, за ядрено гориво, милиарди за горива без стотинка да плати Лукойл печалба в България - те мълчаха и сега мълчат.


Мълчаха и когато Борисов изливаше милиарди за магистрали на доверени свои хора.


Мълчаха и когато се раздаваха европарите, пак милиарди, пак на доверени на Борисов, Доган и санкционираните от САЩ.


А всичко това са пари на българите, както и са много, много по много повече от една заплата.


Кирил Петков сгреши, но всички ние сгрешихме много повече, че не го притиснахме, да даде оръжие на Украйна и 2 милиона тона зърно, защото хляба в Киев не достига.
Още повече обаче всички сгрешихме, че не се противопоставихме на корупцията и злоупотребите на ГЕРБ, ДПС и санкционираните от САЩ, защото те ни направиха толкова бедни, че да не можем да прежалим една заплата за добра кауза за цяла Европа и света!

 

Стефан Гамизов





 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3166 |26.04.2022 Една заплата дарение: Дмитро Кулеба благодари на премиера Петков . 0| 4949 |25.04.2022 Манолова към Петков: DMS ”Ракета” или ”Капачки за снаряди”, господин премиер? . 0| 3674 |24.04.2022 Кирил Петков: Нестабилност в България по никакъв начин не помага на Украйна . 0| 4024 |22.04.2022 Кирил Петков: Българска делегация заминава за Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads