Реклама / Ads
59| 39047 |31.05.2021 НОВИНИ

Стефан Гамизов пусна „горещия“ документ, уличаващ връзката Борисов-Русия

.
Стефан Гамизов
Публикувам документ старателно укрит от правителството “Борисов”, за да не попречи на плащането на 1.2 милиарда на руснаците и да не се стигне до разследване, че са закупени непригодни технически и икономически ядрени реактори. Това написа енергийният експерт Стефан Гамизов във Фейсбук. Още вчера той „подгря“ обществото, че ще направи разкритията, които показват как Бойко Борисов работи в полза на Русия. Ето какво още допълва той:
 

Внимателно прочетете детайлите в него! Отбележете абсолютната липса на реакция на шефа на НЕК Петър Илиев, който е известен с подаръците си на скъпи пури да си пушат заедно с Бойко Борисов, както и на Теменужка Петкова. В този документ всичко е ужасяващо, защото показва, че българската държава е била под окупация, а властниците ѝ са влизали в заговори срещу нея. Четете детайлите ред по ред! В тях ще откриете невероятни истини и описание на ужасяваща наглост от страна на правителството на Борисов! Мир на праха му на който е подписал този документ!

 

Малко преди Стефан Гамизов уточни:

 

Ще започна с малка подготовка, за да разберете това, което ще публикувам тук днес. Това е нужно, защото не се разбира лесно, какво се е случвало в България с т.нар “руски енергийни проекти” по времето на диктатурата на Борисов, които освен руски хибридни военни операции, също така са сложни схеми за корпоративна корупция в която са замесени западни компании, адвокатски фирми и умели корпоративни престъпници.

1. Няма един тип руски реактори от типа ВВЕР. Те са много и различни.

 

2. Руснаците продават на България след поредица криминални споразумения ректор тип AES-92, който е системна проектантска грешка в ядрената индустрия.

3. Руснаците се отказват от този тип реактори и ги заменят с AES-2006, защото осъзнават тяхната техническа и икономическа непригодност.

 

4. Руснаците все пак искат да получат пари от т.нар проект АЕЦ “Белене”, но знаят, че това не може да се случи без манипулирана съдебна арбитражна процедура. Затова грижливо подготвят такава с хора от правителството на Борисов с идеята да бъде контролирано загубена от България.

 

5. След грижлива подготовка преместват арбитражното дело в Женева, където не е имало риск да бъде засечена тази дейност от службите за сигурност. Париж е бил много рисково място за тях. Спомнете си къде са пребивавали отровителите с Новичок на ГРУ.

6. Провеждат успешно манипулацията на арбитражното дело в криминално съдружие с българските си партньори от правителството на Борисов, България губи контролирано и театрално изплаща 1.2 милиарда лева на Атомстройекспорт.

 

7. Започва подготовка за рестартиране на проекта АЕЦ “Белене”, но няма инвеститори или банкови институции склонни да подкрепят тази финансова и техническа авантюра.

8. Появява се наивен човек, който описва в писмо до българското правителство, какво се е случило в Женева и предлага своята помощ още по-наивно, за да се защитят интересите на България конфиденциално без да подозира, че българската страна е едно цяло с руската в тази криминална и свързана с държавна измяна афера. Приблизително 6 месеца по-късно този човек ще умре скоропостижно от заболяване, което руските служби обичайно е известно успяват да предизвикват при нужда, за да бъде умъртвен човек в рискова за тях държава и с рисков за тях произход по паспорт, но да изглежда естествена смърт. Може и да е било съвпадение, но в този “бизнес” съвпадения и случайности обичайно няма.

 


.

 

 


.


.


.


.


.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 25682 |30.05.2021 Стефан Гамизов прави скандални разкрития за АЕЦ ”Белене”, ”Турски поток” и връзката Борисов-Русия . 14| 9073 |29.05.2021 Стефан Софиянски: Вече е срамно да си гербаджия в очите на нормалните хора . 16| 6055 |28.05.2021 Уволнените от ББР пропуснали срещата с министър Петков, защото не обичали да се снимат . 3| 4757 |27.05.2021 Посланичката на Италия постави темата за РСМ пред Стефан Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads