Реклама / Ads
15| 3512 |14.06.2023 НОВИНИ

Стефан Гамизов: Трябваше да се поиска импийчмънт на Радев заради погазване на Конституцията

.
Гамизов: У нас се крадат 40% от европейските фондове
”Трябваше да се поиска импийчмънт на президента Радев”. Това каза анализаторът Стефан Гамизов в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич”.
 

Той коментира: "За мен на първо място, което ми прави впечатление, е отказът на новото правителство да поискат импийчмънт на президента Радев. Не искали Румен Радев да стане по-силен. Когато става въпрос за конституция и нарушаването й защо няма да се поиска отстраняването на президент, който установи проруски хибриден преврат?"

 

"Радев саботира директно решенията за помощ на Украйна като организира цяла група в служебното правителство как не можем да даваме оръжия. Радев саботираше създаването на редовно правителство с всякакви интриги и номера със службите за сигурност, които не спряха да подслушват хората.

 

А хората му вътре въртяха интриги този нормален политически процес в няколко опита за създаване на редовно правителство и в няколко парламента да не сработи, подчерта Гамизов.

 

Той заяви: "Румен Радев е назначи министър на енергетиката, въпреки че беше предупреден, че е човек, вербуван от агент на руските служби за сигурност. И в продължение на 10 месеца в Министерството на енергетиката започнаха да се подготвят схеми за възстановяване на АЕЦ Белене и пр."

 

Дори Радев не е нужно да бъде махнат, защото това означава, че ДПС трябва да гласуват срещу него. Но ПП-ДБ са длъжни да покажат на всички, че не може президентът да погазва Конституцията и да пречи да се създаде редовно правителство.

 

"Доверен човек ми каза, че има договорка между шестима души вкл. олигарси за разпределянето на 50 млрд. лв. да бъдат усвоени от "наши" фирми. Това е уйдурма за пари."

 

Той цитира известна френска поговорка, че за каквото и да става дума, в крайна сметка е за пари.

 

По въпроса за главния прокурор, аз видях нещо просто - Гешев знае за корупцията. Беше хвърлен той да изпере пешкира, за да продължи корупцията, изтъкна Гамизов.

 

40% от еврофондовете в България се крадат, заяви той. .

 

Но все пак отчете, че това че има редовно правителство, а не диктатура, е стъпка напред.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2882 |13.06.2023 Стефан Гамизов: Мафиотската война по върховете на държавата доведе до смразяващ апокалипсис . 3| 2849 |01.06.2023 Макрон: Трябваше да обърнем внимание на Източна Европа, която алармира за войнствената политика на Русия . 18| 9542 |25.05.2023 Стефан Гамизов: Руснаците се намесиха пряко в избирането на главен прокурор в България . 14| 3916 |23.05.2023 Стефан Гамизов: В проруската служебна власт на Радев истерично се унищожават документи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads