Реклама / Ads
2| 3471 |17.06.2021 НОВИНИ

Стефан Янев: В момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси с РСМ

.
Зоран Заев, Стефан Янев Източник: Facebook
В момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси между България и Република Северна Македония, в частност изпълнението на Договора за добросъседство от 2017 г. Стремежът ни е да създадем благоприятна среда на доверие и приятелство, среда на откровен разговор и диалог, който да спомогне на нашите специалисти да седнат и да намерят правилните решения. Отговорността обаче е на политиците.
 

Това заяви премиерът Стефан Янев след срещата си „на четири очи“ с македонския си колета Зоран Заев.

 

„Делегацията на г-н Заев дойде с конкретни предложения, които ще обсъждаме интензивно. Надявам се най-вече атмосферата на доверие и на взаимно зачитане на националните интереси да продължи. Но всичко трябва да бъде в рамките на правилата“, предупреди Янев.

 

„Като съседи и братски народи имаме нужда от постоянна комуникация и възможност за по-често обменяне на мнения, които са в интерес на нашите народи, в търсене на пресечна точка на нашите интереси и най-вече в интерес за бъдещето на нашите отношения и на региона като цяло“, добави българският премиер.

 

По думите му, а както и се очакваше, основната точка, на разговорите със Заев и македонската делегация, била европейската перспектива на Република Северна Македония и възможността за започване на разговори за участие в предприсъединителната конференция с ЕС. „Това е един въпрос, по който политиката на Република България е твърда и неотклонна от години. Ние твърдо поддържаме перспективата на РСМ, както и на Албания и останалите страни от Западните Балкани, за присъединяване към европейското семейство“, категоричен бе Стефан Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3356 |17.06.2021 Стефан Янев пред MIA: Изпълнението на Договора за добросъседство не върви . 25| 7858 |16.06.2021 Актьорчето Биков се прави на остроумен за сериала „Спецов“: Нямаме работа в момента. Ходим по улиците и снимаме клипове . 1| 3942 |15.06.2021 Любомир Стефанов: Налице e усещането, че изборите се обезсмислят, а държавата е „открадната, купена, пробита“ . 0| 3055 |10.06.2021 Премиерът Янев: Няма добри новини за майор Терзиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads