Реклама / Ads
13| 4115 |25.11.2021 НОВИНИ

Премиерът Янев би обмислил покана за министър в редовно правителство

.
Стефан Янев
Служебният министър-председател Стефан Янев би обмислил покана за министър, ако я получи. Това каза самият в отговор на въпроса вижда ли се в ролята на министър в ново редовно правителство. Янев обаче посочи и условие - при положение, че е съгласен с политиките, които се предлагат. Ето защо е добре, че в момента се водят коалиционни преговори по политики, а на следващ етап ще бъдат обсъждани личности, коментира служебният министър-председател.
 

Стефан Янев заяви, че към момента никой не отправял покана към него за евентуалното му участие в следващ редовен кабинет.

 

Служебният премиер заяви още, че правителството подготвя промени в Закона за обществените поръчки, засягащи ”ин хаус” процедурите. Измененията ще бъдат предложени на 47-ото Народно събрание.

 

По думите му казусът с възложените поръчки за строежа на отсечките на АМ "Хемус", които все още нямат разрешителни, е не само законен, но и морален.


Румен Радев няма пряко вмешателство е управлението на служебните кабинети, завърши Стефан Янев и допълни, че двамата с държавния глава често разговарят за ситуацията в държавата


Относно справянето с пандемията целта на служебното правителство е да се запази функционирането на държавата и в същото време да не се стига до претоварване на болниците, за да могат нуждаещите се да получават адекватно лечение.

 

Обещах, че докато съм премиер няма да има локдаун и го спазих, коментира Янев. За "зеления сертификат" той каза, че той е част от временните мерки.

 

Според Янев правителството се е справило със ситуацията. Дневните данни вече показват повече оздравели, отколкото заболели, което значи, че тенденцията върви към спад на заболеваемостта. Това според Янев означава, че зеленият сертификат функционира добре.

 

Той коментира и катастрофата на македонския автобус: "Държавата трябва да разследва трагедията на АМ "Струма" по най-добрия начин, за да се извадят изводи и да се направят поуки, които да ни предпазят от подобни инциденти в бъдеще време", заяви премиерът.


Той призова да се остави разследващите, да си свършат работата и те да коментират какви са причините и подходящите мерки, за да не допуснем подобен случай отново.


По въпроса с инцидента в дома за възрастни хора в с. Рояк Стефан Янев увери, че държавата ще помогне на хората от дома.


След инцидента са разпоредени нови проверки за пожароопасност и за социалните условия за функциониране на този тип заведения и цялостната им дейност.

 

За целия период на действие на двете служебни правителства сме демонстрирали, че държавата трябва да е навсякъде и да помага, категоричен бе Стефан Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 31430 |24.11.2021 На преговорите за нов кабинет с Петков и Василев няма вече ”Премиерът разпореди” . 5| 2835 |23.11.2021 Янев: Може би до дни пострадалите от ада на АМ ”Струма” ще се приберат. Обмисляме да обявим ден на траур . 0| 2783 |21.11.2021 Премиерът Стефан Янев: Надявам се на активно участие на българите в избора . 14| 3069 |17.11.2021 Янев: Предотвратихме грозните явления на вота в неделя. Активността бе притеснително ниска - бъдете активни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads