Реклама / Ads
14| 6162 |30.09.2010 НОВИНИ

Д-р Стефан Константинов поема болното здравеопазване

.
Д-р Стефан Константинов Източник: в. Новинар
БСП контра на предложението.
 
Премиерът Бойко Борисов ще предложи на депутатите в Народното събрание кандидатурата на д-р Стефан Константинов за министър на здравеопазването, съобщиха от правителствения пресцентър.
Д-р Стефан Константинов е заместник-председател на Управителния съвет на Българския лекарски съюз и член на Съвета на директорите на МБАЛ „Никола Василиев” АД гр. Кюстендил. Роден е на 02. 01. 1966 г. Завършил е медицина в Медицинския университет в София през 1989 г., а през 1995 г. придобива специалност акушерство и гинекология. Работил е в чужбина. Владее английски и френски език.

"Желанието за реформи в българското здравеопазване е това, което ме мотивира да съм тук", каза минути след новината кандидатът за министър д-р Стефан Константинов в Народното събрание. И добави, че не е поставял условия да поеме поста, а е искал само свобода на действие. Д-р Константинов не каза дали ще смени екипа на Министерство на здравеопазването. Кандидатурата му за здравен министър ще бъде гласувана в сряда.

Коалиция за България няма да подкрепи кандидатурата за министър на здравеопазването, предложена от управляващите. Това заяви зам.-председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов, съобщиха от пресцентъра на БСП. По думите му става дума за поредното лице в един безпрецедентен кадрови кадрил, който се разиграва в здравното министерство. Според Найденов решението на проблемите за критичното състояние на здравеопазването трябва да се търсят в реализирането на нова политика. „Тази кандидатура най-малкото от всичко е придружена със заявка за нова политика”, коментира депутатът. Найденов изтъкна, че предложението на премиера е доста елементарен опит за флирт с БЛС, от чиито среди е кандидатът за министър на здравеопазването.

„Очевидно целта е да се намали политическото напрежение, което се създава с решението ни за вот на недоверие и от друга страна да се отнемат аргументи за протест на лекарите”, заяви зам.-председателят на ПГКБ. Найденов не смята, че изборът на новия министър ще има някакъв успех както по проблемите в здравната системата, така и по отношение на поредицата от решения и действия, с които управляващите накърниха достойнството на работещите в системата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5886 |28.09.2010 Шефът на СБЖ поема президентския сайт „Аргументи”? . 0| 4989 |10.09.2010 Кр. Стефанов: Навсякъде данъчните имат он лайн достъп до банковите сметки . 19| 5938 |02.09.2010 Анна-Мария Борисова: Здравеопазването ни е излечимо болно . 30| 5270 |16.08.2010 М. Манолова: Има геноцид в здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads