Реклама / Ads
0| 4567 |30.09.2015 НОВИНИ

Д-р Стефан Шишков: Бизнесът да се върне в средното образование

.
Д-р Стефан Шишков
„Да се създаде консултативна група за образование към общинския съвет, в която да влязат представители на местния бизнес и ръководствата на средните училища в Стара Загора. Бизнесът да се върне в средното образование, с предложения за конкретни учебни програми и практики”. За това призова д-р Стефан Шишков, кандидат за кмет на Стара Загора от Коалиция „БСП лява България – за Стара Загора” на среща с млади социалисти и привърженици на лявата идея.
 
По думите му трябва да има и взаимодействие с централната власт за промяна в образователната структура. Той обяви, че първата инициатива на групата общински съветници от коалицията в новия местен парламент ще е внасянето на предложение за премахване на таксите за предучилищна подготовка в детските заведения.
            
„Няма силна икономика, без подготвена работна ръка, затова е много важно ранното професионално ориентиране и професионалната подготовка”, подчерта кандидатът за кмет. Според него трябва да има съгласуваност между образователната, икономическата и социалната политика.Шишков добави, че е  необходимо развитието на публично-частно партньорство в сферата на образованието и професионалното обучение, както и стимулирането на частните инвестиции в професионалното обучение. По думите му, трябва не само да се санират училищата, а да се инвестира в материалната база - компютърно оборудване, учебни, езикови и професионални кабинети и лаборатории.
            
В разговора си с младежите д-р Шишков обясни още, че стабилизирането на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ като болница с общинско, областно и регионално значение е много важно за здравеопазването в общината. „Чрез програми с външно финансиране пък може да се закупи апаратура и да се модернизират диспансерите в болницата”, категоричен бе той. Кандидатът на левицата подчерта, че в своята предизборна програма предлага и създаване на общински солидарен фонд за лечение на деца с тежки заболявания и семейства с репродуктивни проблеми, със средства от общинския бюджет и при взаимодействие с неправителствени организации.
             
„Бъдещето на Стара Загора са младите хора, затова за тяхното по-добро образование  трябва да се работи постоянно”, категоричен бе д-р Шишков. По думите му  трябва да се подкрепят финансово талантливите ученици чрез отпускане на стипендии и годишни награди. „Трябва да  се създадат възможности за платени стажове в общинската администрация и водещи старозагорски предприятия, както и система за стимулиране на млади фермери и младежи от социални институции, които да работят в земеделието”, категоричен бе Шишков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4331 |30.09.2015 Бизнесът внася в Прокуратурата сигнали за нередности в енергетиката . 0| 4527 |26.09.2015 Цветан Цветанов: Стефан Радев ще постигне устойчиво развитие и видими резултати в Сливен . 1| 4431 |25.09.2015 Цветанов на откриването на кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен Стефан Радев . 1| 4605 |16.09.2015 Бизнесът и властта с пътна карта за реформи в енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads