Реклама / Ads
45| 7223 |14.07.2021 НОВИНИ

Л. Стефанов: Правителството на ИТН ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата

.
Любомир Стефанов Източник: стопкадър, bTV
Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата. Това заяви пред Българското национално радио политологът Любомир Стефанов относно предложения от „Има такъв народ“ проект за кабинет.
 

Според него трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш ще бъде партията на г-н Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена.

 

Политологът оспори оценката на лидера на ИТН за „изумителна победа“ на партията на отминалите избори: „Бих го нарекъл по-скоро пирова победа. Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш държавата накъде да отива.“

 

„Ще падне „една гъста мъгла“ в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла“, прогнозира политологът.

 

„За мен е изумително, че не се е получил от подобни нему популистки партии и движения, щъкащи и бъкащи и Европа“, отбеляза още Стефанов. По думите му ИТН произвежда потресаващ ефект за българската демокрация.

 

„Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу. Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума“, коментира още Любомир Стефанов.

 

Той смята, че предложенията на лидера на ИТН не са приоритети, а по-скоро „дъвки за широкото обществено мнение“. „Политиката не е само фойерверки, коледни пожелания и гръмки изказвания“, допълни Стефанов.

 

Политологът смята, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на парламента, а президентът ще трупа рейтинг за изборите наесен.

 

„Лесното решение е твърде спекулативно – президентът изчаква за пореден път нещата в парламента да се провалят, за да бута отново към служебен кабинет и президентска република, но това е твърде ексцентрична хипотеза“, отбеляза още политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4729 |13.07.2021 Петър Чолаков: Трифонов опита да играе честно, но ходът му е непохватен . 10| 3734 |13.07.2021 Кадиев: Правителството на ИТН няма да мине . 44| 9098 |13.07.2021 Трифонов: Правителството, което предлагаме, не е на Доган. Не редим министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай . 6| 4526 |12.07.2021 Любомир Стефанов: Ако ИТН не получи подкрепа за предложения кабинет, ще се окаже сама срещу всички

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads