Реклама / Ads
0| 2255 |05.08.2024 НОВИНИ

Любомир Стефанов: В следващия парламент ще са нужни не три, а четири партии за мнозинство

.
Любомир Стефанов
Провалът на третия мандат и предстоящите парламентарни избори коментираха журналистът Веселин Стойнев, политолозите Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов в ефира на „Здравей, България“.
 

"Заради разделението на ДПС и решението на КС се случиха две неща - без ГЕРБ и ПП-ДБ мнозинство не може да има, a и ГЕРБ, и ПП-ДБ изпаднаха в изолация", каза Стойнев. Той е на мнение, че за да има силна политическа конфигурация, трябва да се възобнови диалогът с избирателите. 







Стойчев посочи, че след изборите се очаква парламентът да сформира мнозинство, независимо от това, че играчите са същите. Той смята, че е възможно да се стигне до вариант за ротация, за което „отварят вратите“ и коментарите на лидерът на ИТН Слави Трифонов.

 

Стефанов каза, че Трифонов се опитва да се стигне до създаване на кабинет. Той е на мнение, че лидерът на ИТН трябва да остави преговорите да се водят равнопоставено между участниците, а не персонално да се намесва в тях.

 

Стойчев каза, че настоящият парламент трябва да се въздържа от взимане на решения, тъй като вече е нелегитимен. По негови думи да се преговаря с хора, които не членуват в парламентарни групи, е „екзотика“. Той допълни, че при разпадане на парламентарни групи е нормално да има нови избори.

 

Стефанов е на мнение, че ако в този парламент три партии са можели да направят мнозинство, в следващия ще бъдат четири.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2284 |05.08.2024 Рая Назарян отказа на Радев: Ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери . 2| 2212 |05.08.2024 ЕС наложи санкции на 28 души от Беларус, обвинени в нарушаване на човешките права . 2| 2226 |05.08.2024 Новият служебен кабинет: Радев кани Рая Назарян на разговор още днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads