Реклама / Ads
4| 4556 |13.07.2024 НОВИНИ

Стефка Костадинова за постижението на Магучих: Браво! Аз я орисах

.
Стефка Костадинова
"Има знак от съдбата. Ярослава Магучих подобри рекорда в скока на височина на 29 години, аз сторих същото. Направих го в Рим, където ме наградиха и там завърши моята спорна кариера. В Рим ми съобщиха, че рекордът е подобрен. Това беше много интересно, защото бях там и служебно, и поканена на сватба. Звънна ми телефона, ваши колеги ми казаха, че рекордът е подобрен. Първите ми думи бяха "браво", това е реакция на спортист – винаги да поздравяваш по-добрия. Това заяви Стефка Костадинова.
 

. Имах шанса да я наградя на европейското първенство в Рим преди месец, след това ѝ прошепнах в ухото, че първо ще скочи 2,07 метра в Париж, а след това и 2,10, тъй като не знаех, че има Диамантена лига. Аз я орисах", посочи Костадинова по БНТ.

 

"Беше въпрос на време това постижение да падне. Бях подготвена, на европейското първенство в Рим видях Магучих как скача, талантлива е, има голям потенциал. Не бях изненадана. Моят болка е, че за 37 години не се роди друга Стефка Костадинова. Много искам този рекорд да е български, но дайте да изчакаме да мине едно поколение и може пък да се обърнат нещата. Нашата школа е велика, световният рекорд беше наша дъщеричка, имаме основите и талантите. Може би трябва да изчакаме едно поколение, за да скочим много високо. Аз ще бъда най-щастливият човек на света", завърши председателят на БОК.

 

Председателят на Българския олимпийски комитет  се надява българските спортисти да покажат своите върхови възможности по време на Олимпийските игри в Париж.

.

"Олимпиадата ще бъде единствена и страхотна, защото за първи път откриването няма да се проведе на стадион и няма да го гледат 100 000 човека на живо, а 600 000. На река Сена ще има над 100 лодки, които ще превозят всички олимпийски нации. Те ще минат под 10 моста. Оттам отиваме към Айфеловата кула на площада, където ще бъде официалната церемония. Мерките за сигурност ще бъдат страхотни, над 45 000 доброволци работят по организацията", разказа тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 8368 |13.07.2024 Бесарабски българин на фронта: По-добре да умреш, отколкото да си на колене пред окупатора. Свободата е над всичко! . 3| 2473 |13.07.2024 Кметът на София няма да подпише смените на шефове в общинските фирми . 14| 6368 |13.07.2024 Огнян Минчев: Европа, Америка и целият Запад са в лидерска криза . 5| 2725 |13.07.2024 Нинова скочи на Зафиров: Още съм председател на БСП, решението на съда още не е влязло в сила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads