Реклама / Ads
0| 5416 |13.10.2016 НОВИНИ

П. Стоянов: Президентът не трябва да е удобен на премиера!

.
Петър Стоянов
Винаги досега съм гласувал и винаги за формацията, в която е СДС, така че аз съм лесно предвидим, има още време за размисъл, заяви по НТВ президентът Петър Стоянов (1997-2002). Преди 20 г. спечелих изборите, 5 години по-късно ги загубих, но кампанията тогава беше време на идеи, на въодушевление, на ценности наистина.
 
Днес вече всички български политици започват с това, че не подлагат на съмнение членството на България в НАТО и ЕС, затова всичко изглежда по-делнично, обясни той. Споменът за онези времена е винаги у мен, имаше ентусиазъм. Никой не употребяваше обидния термин "ще играя" за президент, за кмет..., добави Стоянов.

Институцията на президента не беше унищожена. Разликата между мен и президента Плевнелиев е, че партия ГЕРБ вече беше във властта и фаворит. Следващият президент отново ще знае, че е избран от партията фаворит. При мен беше обратното - първо аз станах президент, после СДС спечели. Аз имах друго самочувствие - на човек, помогнал на своята партия, от тази гл.т. се чувствах много по-свободен. С министър-председателя се разбрахме, че външната политика ще е повече моя грижа.

Подкрепата ми за Бареков е един от митовете, които ми се приписват, никога не съм бил член на неговата партия, казал съм само две добри думи - че ми е направил добро впечатление с думите, че трябва да се обърнем назад към хората, борили се срещу комунизма и трябва да му се даде шанс. Не искайте от мен да се нахвърлям върху Бареков и сега, неговият двор в Пловдив е в нашата къща, поне заради паметта на баба му, каза Стоянов.

Не изкарвам хляба си с това, което правя. Член съм на различни организации и бордове, напоследък и на Александрийската библиотека, с което се гордея. Там трябва много да се слуша. Иначе съм пенсионер. Поне за българската политика, каза още той.

Големият проблем сега е, че никой не може да назове следващото предизвикателството, каза Стоянов. Президентът е основен играч при кризи, той ще крепи институционално държавата, отчете Стоянов.Грешка и минус е обаче президентът да бъде удобен. То президент и премиер трябва да гледат в една посока, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4396 |12.10.2016 Стоянов: Големият проблем на България е смяна на манталитета . 0| 3862 |11.10.2016 Президентът прие акредитивните писма на новоназначени посланици . 2| 5862 |11.10.2016 Ген. Стефан Стефанов: Трябва да се преразгледа ПУП на ”Младост”! . 2| 4458 |07.10.2016 Президентът Плевнелиев призова за позитивна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads