Реклама / Ads
11| 2340 |19.07.2024 НОВИНИ

Стоянов: Работим на три фронта, единият тръгва към българо-турската граница

.
"На територията на Крайново, Воден и Шарково работим на три фронта, които са доста широки. Единият от тях тръгва към българо-турската граница, която е сравнително близо". Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов дават брифинг в село Мамарчево.
 

"Реално има засегнати няколко къщи от селото. Малко село е. Къщите, които са засегнати, са около 10, като половината от тях не са обитаеми през цялото време от годината. Другата част от тях са обитавани периодично през годините. Ще работим с двата хеликоптера на отбраната, плюс двата хеликоптера от Чехия. Получихме готовност и от страна на френските колеги, че могат да се отзоват с два хеликоптера, заявили сме ги и тях. Газовата станция е обезопасена", каза още Стоянов.





Попитан защо няма достатъчно техника, за да се овладеят пожарите, министър Стоянов заяви:

 

"Всяко лято става все по-зле. Около 70% от техниката, с която разполага главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - около 800 противопожарни автомобила, 70% от тях са закупени през последните 7-8 години."

 

"Селото беше обезопасено, но високата температура и рязката смяна на посока на вятъра направи много сложна обстановката във Воден. Молим се да няма вятър."

 

"На всеки 20 минути, да не кажа и по-малко, се получават сигнали и то за тежки пожари", подчерта Калин Стоянов.


Служебният премиер Димитър Главчев каза, че Съветът за сигурност към Министерски съвет ще бъде свикан утре.

 

"Ще поканим представители на парламентарните сили, за да се изясни въпросът за оставката, за която питате", допълни министър-председателят.







Главчев съобщи, че транспортният министър днес има среща с мобилните оператори и днес ще се задействат, за да поставят мобилна клетка във Воден.

 

Той обясни, че мобилните оператори са обещали още днес да поставят клетка. Според него обаче само една мобилна клетка няма да свърши работа.

 

"Няма непосредствена опасност за Крайново, но в момента вятърът е изключително силен. За нас това е огромен проблем, независимо от това, цяла нощ работихме за изграждането на просеки", подчерта главен комисар Александър Джартов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2320 |19.07.2024 Доц. Киселова: Изборите ще са октомври . 0| 2235 |19.07.2024 Чакаме Радев - днес казва кога ще връчи мандата на ПП-ДБ . 10| 2735 |19.07.2024 Зеленски: Минаха 18 месеца, а F-16 не са стигнали до нас. Тръмп е трудна задача, но ние сме трудолюбиви . 0| 2207 |19.07.2024 Главчев свиква Съвета по сигурността заради пожарите в страната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads