Реклама / Ads
17| 5679 |06.10.2014 НОВИНИ

Т. Стойчев пред Фрог: Всички ще се опитат да се договорят с ДПС

.
Тихомир Стойчев
По всяка вероятност скоро няма да се стигне до политически консенсус. Хората показаха на тези избори, че не харесват достатъчно нито една от партиите и не искат да дадат на нито една от тях приоритет. Много трудно ще се създаде правителство. Ако все пак има такова, то вероятно няма да има стабилно управление на държавата. Това предположи експертът по национална сигурност Тихомир Стойчев пред Фрог нюз.
 

 Ако това фрагментирано политическо пространсто се опита да излъчи правителство, то това означава , че ще се опита да крепи сегашното статукво. Старите партии показаха, че искат да го запазят на всяка цена. В момента нямаме безспорен национален лидер, който да влезе в ролята на обединител. Неуспехът донякъде се дължи на това , че от една страна политиците нямат желание да сподялат властта. От друга,  всички те имат огромно желание да продължат да стоят в нея. Всички партии показаха, че не стоят близо до проблемите на хората, още по-малко предлагат решение за тях, допълни експертът.

 

Според Стойчев  всички партии са управлявали с ДПС и всички тихомълком ще се опитат да направят всичко възможно, за да се договорят с тях. В пространството текат процеси на фрагментиране на ДПС. Сезгин Мюмюн пробва да създаде партия. Отиде най-напред при ГЕРБ и подписа споразумение. След това се насочи към Иван Костов, за са подпише и с него. Като резултат видяхме гласуваното от 119 души в парламента на  декларация, с която се вменява вина за проведения възродителен процес. Появи се в същото време Европейският институт „Помак” първо като неправителствена организация, но след това и като партия. Това е опасен процес за мен. Вероятно ще продължат протурски формации да се опитват да обезсилят ДПС. Има външни фактори, които са заинтересовани от това, да провеждат своя политика чрез съответните малцинствени диаспори. Те могат да бъдат както етнически, така и религиозни. Най-вероятно това е и една от  причините ДПС да отидат  при  Ердоган.  Ние, обаче не бихме могли да игнонираме Турция като съсед и като фактор в международната политика. Русия и Турция в момента провеждат по-съдържателна политика на двустранни равнища, отколкото самите ние с южната ни съседка.  Оказва се, че ние нямаме нито вътрешна, нито външна политика. Това е големия ни проблем, заключи Стойчев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4583 |06.10.2014 Хората с чувалите изкараха нощта навън пред НДК . 5| 4502 |05.10.2014 Стойнев: Гласувах да няма нови предсрочни избори . 23| 5681 |04.10.2014 Ден за размисъл преди изборите, пийте умерено, с мезета . 0| 4976 |03.10.2014 В Миджур протестирали дни преди експлозията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads