Реклама / Ads
6| 4055 |10.04.2024 НОВИНИ

Стоичков се скара на Австрия: Не знам защо не ни искате в Шенген

.
Христо Стоичков
Единственият български футболист, носител на "Златната топка" Христо Стоичков призова Австрия да не пречи на България за допускане до пълно влизане в Шенген. Той го направи с реч конференцията за младежта и спорта в Европейския парламент в Брюксел в сряда.
 

"Не знам кои са хората, които не ни искат. Аз винаги ще си защитавам държавата. Не сме втора или трета ръка. Искахте да сме в Шенген, всички да бъдем равни. Не може ти да ме делиш мен по вода и по суша. Няма как да допусна, че ще имам Шенген по вода и по въздух, а по земя няма как да бъда. Как да стигна до Австрия по вода. Да му припомним на този господин, че футбола го играем по суша, а не по вода. Няма как всички в Европа да са "за", а един човек да каже "не", каза Стоичков в речта си, цитиран от "Дневник".

 

После той заяви, че според него австрийският канцлер Карл Нехамер не знае кои са легендарни имена от австрийския футбол. "Него ще го забравят след четири години, а аз съм спрял да играя преди 20 и колко години, и още ме спират и ми се радват".

 

Според Стоичков България е "покрила всички критерии да е в голямото семейство" и винаги е оказвала помощ, когато се налага. "Не може моят народ да страда заради един човек", каза още фуболистът.

 

Освен Стоичков в конференцията участваха и други заслужили спортисти - олимпийските шампионки Мария Гроздева (стрелба) и Таня Богомилова (плуване), световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова, волейболната легенда Любомир Ганев, гимнастикът Йордан Йовчев и др.

На 31 март България влезе в Шенген по въздух и вода. След това България, Румъния, Европейската комисия и председателството на Съвета на ЕС се договориха преговорите за влизане в сухопътния Шенген да продължат без да уточни срок.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2427 |10.04.2024 Германски медии: България би могла да кандидатства за титлата „европейски шампион по ходене до урните" . 2| 2317 |10.04.2024 ООН: През март са убити или ранени над 600 украински цивилни . 12| 2590 |10.04.2024 И жалбата на "Възраждане" не може да го спре, продължава демонтажа на МОЧА . 17| 3233 |10.04.2024 Слатински: Годината вече е 1938. Следва 1939, и Чембърлейните да не помнят, скоро ще ни го покажат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads