Реклама / Ads
16| 4285 |24.03.2015 НОВИНИ

Стоилов: БСП е първата партия, която предлага това, с което ще се обърне към хората на местните избори

.
Янаки Стоилов
„БСП е първата партия, която предлага това, с което ще се обърне към българските граждани на предстоящите местни избори“. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов на пресконференция след ИБ на БСП.
 

Той обясни, че тази ангажирана политика се предлага в 10 направления, които могат да бъдат обобщени като: повече заетост и доходи на териториите на общините; сигурен живот за хората и тяхното имущество; социално отговорни общини; равен достъп до образование и здравеопазване, както и силно местно самоуправление. Стоилов предложи поне половината от средствата, необходими за издръжката на децата в детските градини, да бъдат поети от общините. „Предлагаме освен подкрепа за клубовете на пенсионерите, да бъдат създадени дневни центрове за възрастни хора, в които те да могат да получават рехабилитация и храна, а другите услуги да бъдат насочени предимно към домовете. Да се разшири обхватът на този социален патронаж“, поясни народният представител. Друго предложение на БСП е свързано с водоснабдяване във всяко населено място и да бъде изградена канализация там, където това не е направено. „Искаме във всяка една община, и в най-малката, да има осигурено снабдяване с лекарства, а във всеки областен град да има поне една денонощна аптека“, допълни той.

Стоилов е на мнение, че всеки един от кандидатите за кметове трябва да  предложи по един-два икономически проекта на територията на общината, които могат да доведат до намаляване на безработицата. Той даде пример с община Троян, където за около един мандат безработицата е намалена почти наполовина. „До голяма степен ние разчитаме на местната власт, освен в реализация на нейните правомощия, тя да компенсира дефицити в икономическата и социалната политика на правителството. Това изцяло не може да бъде направено, но с големи усилия и мобилизация смятаме да покажем тази способност“, каза още зам.-председателят на БСП. По неговите думи  трябва да бъде привлечено населението към местната власт чрез създаване на граждански консултативни съвети, чрез квартални и селски съвети и с тях да бъдат съгласувани много от решенията. „Те да бъдат използвани за контрол на ефективното използване на европейските и национални средства, включително по програмата за саниране“, допълни той.

 

Бойко Великов: Младите хора влизат в управлението на партията

            „”Една от важните промени в устава, която предлагаме, е въвеждането на 20% младeжка квота в общинските партийни съвети и Националния съвет на БСП”. Това съобщи зам.-председателят на НС на БСП Бойко Великов. Той добави, че социалистите  предлагат замяна на делегираното представителство с тази младежка квота, която да бъде избираема и да има отделна листа за младите хора. Великов обясни, че се въвеждат и няколко мерки, свързани с утвърждаване на ясната йерархия в БСП по отношение на решенията на националните и областните органи, които се отнасят до всички членове на партията. „С промените въвеждаме и мярка за допълване съставите на общинските и националния съвет, защото досега такива възможности нямаше”, поясни социалистът. Великов обяви, че е бил обсъден и раздел в устава за стимулите и наградите в партията, заради нуждата да се наложи по-ясна система в това отношение. „Доста дискусии предизвика въпросът с мандатността и възможността НС да прекратява при определени условия мандата на съответен партиен орган”, добави зам.-председателят на БСП. Той обясни, че има предложения от различни организации и определени членове на партията тя да бъде премахната, но ръководството на БСП е на обратната позиция и според него мандатността трябва да бъде запазена. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 5751 |24.03.2015 Стоилов: Да не говорим за мол, там вече убиват . 6| 5228 |13.03.2015 Първата жертва на Илиян Здравков: Дърпаше ме за косата и ме хвърли в калта . 15| 4190 |09.03.2015 Янаки Стоилов: Съмняваме се, че промяната в МВР ще промени купения вот . 3| 4163 |06.03.2015 Я. Стоилов: Напрежението вече е в самия ГЕРБ, не в коалицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads