Реклама / Ads
20| 5583 |28.04.2014 НОВИНИ

Др.Стойнев: "Южен поток" означава и 5000 нови работни места

.
Реализирането на проекта „Южен поток“ означава за България сигурност на доставките, работа за бизнеса и 5 000 работни места. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в отговор на журналистически въпрос по време на посещението си в град Хасково, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката
 

Той цитира данни от изследване на Галъп Интернешънъл, според което 52% от българските граждани смятат, че изграждането на Южен поток е в интерес на България. Само 17% са на обратното мнение. Проучването е представително за българите над 18 г.

Според министър Драгомир Стойнев проектът „Южен поток“ е европейски и усилията на сегашното правителство са насочени към това той да се реализира.

„ГЕРБ и Борисов играят безотговорно като залагат политически бомби пред реализацията на проекта. Те дезинформираха комисаря Йотингер за промените в законодателството, след което дойде неговото писмо“, каза още министър Стойнев. Според него не националният интерес, а интересът на Европейската народна партия е водещ за Борисов. ЕНП превърна Южен поток в част от политическата си предизборна кампания.
До кога ще имаме политици, които козируват на Европа, попита икономическият министър. По неговите думи изборите са за това – да изпратим в Европа наши представители, които там да се борят за нашите интереси, а не да казват „да“ на всичко. Той припомни, че е провел среща с комисар Йотингер в Брюксел, но не за да му каже „да“, а за да му обясни, че този проект означава за България сигурност за доставките на газ, работа за бизнеса и 5 000 работни места.

По време на посещението си в Хасково министрите Драгомир Стойнев и Петър Чобанов присъстваха на откриването на нов Лъчетерапевтичен комплекс към "Специализирана болница за активно лечение по онкология – Хасково". По време на откриването министър Стойнев подчерта, че когато има добро взаимодействие между централната и местната власт, резултатът винаги е много добър. „Реализирането на този проект за подобряване на здравната инфраструктура е плод на това сътрудничество“, допълни още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 155| 9003 |27.04.2014 Бойко Борисов: Щях да построя "Южен поток" досега . 48| 5118 |24.04.2014 Стойнев: Проектът "Южен поток" няма да бъде прекратен . 88| 7035 |23.04.2014 Станишев: Скандализиран съм от еврорезолюцията за "Южен поток" . 16| 6502 |23.04.2014 Елена Йончева: Спирането на "Южен поток" е двоен стандарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads