Реклама / Ads
32| 4999 |07.05.2014 НОВИНИ

Стойнев: Дадохме старт на Южен поток, а Борисов да знае, че тези тръби ще бъдат под земята

.
Драгомир Стойнев
За мен, като енергиен министър, е най-важно да има сигурност на доставки на природен газ за България и на една добра цена. В момента работим и по двата въпроса.
 

Ние дадохме старт на проекта „Южен поток”, а Бойко Борисов трябва да знае, че тези тръби ще бъдат под земята, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, помолен да коментира критиката на лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за това, че ГЕРБ са дали начало на „Южен поток”, а сега тръбите ги няма, предаде „Фокус”.

Тези тръби не отговарят на техническите изисквания на самия газопровод. Вече започна производството на тръбите. През юни месец започват и евентуални строителни действия по морската част. Виждате какво огромно значение отделят държавите на проекта „Южен поток”. Още повече Австрия подписа директен договор с „Газпром”, което може би ще доведе до негативни отражения върху други държави. Т.е. започва борба откъде ще мине проектът „Южен поток”. Ние се намираме в една изключително благоприятна позиция. Този проект е важен за страната. „Южен поток” не е за България, той е за Европа и трябва максимално да се възползваме от него”, допълни Стойнев. По думите му, България няма да дадем стотинка за този проект – ще бъдат създадени работни места, ще има възможност за печалба на български фирми, за връщане на заема, който ще бъде взет единствено чрез дивидентите на проекта „Южен проект”. Този важен стратегически проект, ако трябва да слушаме опозицията, трябва да го отхвърлим с лека ръка. Когато дойдат истинските тръби, тогава ще бъдат положени под земята. Така че г-н Борисов да се информира, да знае наистина за какво иде реч. Хубаво би било да подкрепя националните проекти, а не да работи срещу тях, подчерта Стойнев.

Във връзка с предложението на Полша да бъде създаден Европейски енергиен съюз, Драгомир Стойнев коментира: „Това е идея на Полша, която идея тепърва предстои да бъде обсъждана. По начало самият европейски комисар по енергетиката заяви, че за всички държави трябва да има еднакви цени, които за съжаление, трудно може да бъдат постигнати, още повече, че това негово предложение беше отречено. В крайна сметка трябва да видим това как ни помага и как ще ни осигури сигурност на енергийните доставки".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5585 |01.05.2014 "Южен поток" стига до Австрия . 5| 5750 |30.04.2014 Др.Стойнев: ЕРП-тата да работят в България така, както в собствените си държави . 7| 5476 |29.04.2014 "Южен поток" пак опря до Австрия . 20| 5587 |28.04.2014 Др.Стойнев: "Южен поток" означава и 5000 нови работни места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads