Реклама / Ads
102| 4955 |02.07.2013 НОВИНИ

Стойнев: При нас няма калинки и политически назначения

.
Драгомир Стойнев
Далаверите в енергетиката приключиха. Ако по времето на моето управление намерите нередности и далавери, веднага ще си подам оставката, зарече се Стойнев.
 

При нас няма политически назначения, за разлика от времето, когато ГЕРБ беше на власт, заяви по БНТ министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. В икономиката и енергетиката трябва да бъдат назначавани само специалисти. При нас няма калинки. 

Понеже сега има доста висока такса пренос, което не позволява България да изнася енергия, бизнесът смята, че всичко ще бъде изнесено, ако таксата се намали и за него няма да има електроенергия. Това няма да се случи. Нужни са обаче дългосрочни договори в сферата с големите индустриалци, които на година създават около 10% от БВП. Тези български предприятия наемат и огромно количество работна ръка, каза министърът.


Системата трябва да се успокои, да има стабилност и достъпност, след това трябва да мислим за следващите стъпки. Трябва да се изгради нова цялостна стратегия за енергетиката, която да стабилизира сектора, за да се предпазим от последващи трусове. Далаверите в енергетиката приключиха. Трябва да сложим край на тази политика. Ако по времето на моето управление намерите нередности и далавери, веднага ще си подам оставката, зарече се Стойнев.

Апелирам всички политически партии да подкрепят този законопроект за намаляването на цената на електроенергията, защото българският народ има нужда от него. Никога досега цената на тока не е била понижавана..


Жалко е, че големи проекти като Набуко отпадат. Има две възможности да построим най-накрая тази интерконекторна връзка с Гърция, а защо не и втора, така че наистина да можем да получаваме природен газ. И второ, да мислим за Южен поток. Проектите Бургас-Александруполис и АЕЦ "Белене" вече са приключили. Но тук трябва да има такива проекти, за да може да е повишат и доходите на хората, смята още Стойнев. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4814 |01.07.2013 Премиерът: Няма опасност за социалните разходи . 28| 5517 |01.07.2013 Новият шеф на АЕЦ: Овчаров ми е приятел, но назначението ми няма връзка с него . 149| 5366 |01.07.2013 Драгомир Стойнев: Протестите пречат на инвестициите . 26| 5704 |01.07.2013 Д. Атанасова: Пл. Цеков няма да подаде оставка като шеф на НЗОК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads