Реклама / Ads
118| 8499 |03.08.2012 НОВИНИ

Столичанин уби помияр, чака го затвор

.
За убито куче столичанин може да се окаже в затвора. Мъж от кв.в “Надежда” е застрелял улично псе и може да се раздели със свободата си. Стрелецът гърмял със законна пушка по бездомните животни на площадката пред блока. Негова съседка се ядосала на мъжа и се обадила на 112 да вика ченгета пред блок №95.
 
На място идва патрул, който констатирал смъртта на кучето. Жената описала, как животното квичало и се влачело по земята, опитвай се да се спаси.

Покъртителна гледка, възмущавала се жената. Полицаите от своя страна се обадили на “Екоравновесие”, които дошли и прибрали трупа, разказаха в репортаж от "Нова телевизия".

Престъплението, както окачествиха съответните органи, е потресаващо не само, защото е пример за насилие над животни, но и защото стрелбата по животното е станала по сред бял ден и свидетели са станали деца, играещи близо до инцидента. Някои от тях били изпаднали в шок.

 

Друга съседка пък се оплака, че стрелецът я заплашвал, че ще й пръсне черепа - на нея и на кучето й.

Трупът на убитото куче е бил пазен от служители на полицията до 21:30 часа, докато пристигнат от "Екоравновесие" да се погрижат за мъртвото животно. Трупът вероятно ще бъде замразен и пазен като веществено доказателство срещу мъжа, който си е позволил саморазправата. На кучето предстои да бъде направена аутопсия. Това обаче било проблем, защото в София имало само един медик, който правел аутопсиите и не се знаело дали не е в отпуск.

Оказва се, че случаите на простреляни животни зачестяват. Повечето от екзекуторите се оправдавали, че посягат на опасни кучета, които са агресивни и нападали хора.


”Мъжът е задържан. След обяд го намерихме. Признава, че е стрелял по животното. За това деяние го заплашма затвор до 3 години или глоба от 1000 до 5000 лева. А по друга алинея от НК, когато деянието е извършено пред малолетни и на обществено място, случката става пред блок, наказанието е от 1 до 3 години и глоба до 2000 до 5000 лева. Задържаният е признала всичко, но работата по случая продължава”, обясни пред камерите комисар Василев от Пето районно.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6705 |31.07.2012 Столичанин издъхна в тролей . 30| 7688 |04.06.2012 Червеняков чака извинение от Цветанов, но се съмнява и в БСП за клюките . 22| 10421 |23.05.2012 БАН чакала 7 по Рихтер в София . 46| 10090 |09.04.2012 18 години затвор чакат Гълъбин Боевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads