Реклама / Ads
0| 6318 |16.07.2017 НОВИНИ

Стотици се простиха с доц. Кристиан Таков

.
Източник: БГНЕС
Стотици политици, общественици и граждани се простиха с доц. Кристиан Таков. Преподавателят по конституционно право, съветник на президента (2012 – 2017 г.) Росен Плевнелиев и съосновател на „Да, България” почина на 51-годишна възраст.
 
В църквата „Свети Седмочисленици” в София последно сбогом с него си взеха бившият президент, председателят на Конституционния съд Лозан Панов, вицепремиерът Екатерина Захариева, бившият зам.-председател на парламента Екатерина Михайлова, лидерът на "Да, България" Христо Иванов, адв. Александър Кашъмов, магистрати и много студенти.




Всички те определиха Таков като „будител”, чиято загуба е много голям удар за България.

"В днешните времена, когато никой не вярва в нищо, никой не вярва в никакви идеи и на никого и всеки търси в другия далаверата, да си спомняме за този човек, който умирайки от рак и не показвайки външно никаква болка, успяваше да живее пълноценно, посветен на идеите, в които вярваше", каза Татяна Дончева.

"Той показа, че можеш да си юрист с гражданска позиция и да си достоен човек. Това е огромен принос", каза от своя страна Екатерина Михайлова.

"Неговата следа остава. Доказателството виждаме днес тук. Той беше човек, който бранеше върховенството на правото, включително от някои лоши законодателни инициативи. Той вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора - че за доброто трябва да се борим всеки ден и че за доброто си заслужава да се борим. Таков беше светъл човек, изключителен оратор, човек на духа и на закона." - напомни Росен Плевнелиев.

"Ти винаги беше от светлата страна на живота. И оставяш светла диря в живота ми, Кристиане! Благодаря ти за куража, за вдъхновението и за приятелството, благодаря, че те имаше." Така журналистът и дипломат Стефан Тафров се прости с обичания приятел, преподавател и вдъхновение за много студенти - доц. Кристиан Таков.

"Имаме вопиюща нужда от светъл пример. Може би затова в градинката на "Св. Седмочисленици" стотици чакат под дъжда, за да отдадат последна почит на Кристиан Таков", написа Пламен Даракчиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9253 |15.07.2017 Хр. Иванов за уроците на доц. Кристиан Таков и заплахите пред демокрацията и зависимостите на съдебната власт . 0| 5635 |14.07.2017 Стотици декари все още горят край Кресна . 3| 7332 |12.07.2017 Искат да кръстят аудитория на Кристиан Таков . 0| 7358 |12.07.2017 Почина Кристиан Таков
Реклама / Ads