Реклама / Ads
90| 5781 |21.02.2015 НОВИНИ

Стотици протестират против "кремълската агресия" в София

.
Протест в София
Пред президентството в София на митинг под наслов "Стоп на Кремълската информационна агесия в България" са се събрали много граждани на столицата.Според един от организаторите- Димитрин Вичев, събитието е подготвено от социалните мрежи и на него не се допускат партийни знамена и символи.
 
Целта е да се покаже, че България е лоялен член на Европейския съюз и НАТО.Протесиращите настояха за формулиране на категорична позиция на българските държавни органи по въпроса с кремълската информационна агресия в България. „Искаме правителството да излезе с нарочна декларация, че България е и ще бъде член на Европейския съюз и НАТО и че българското правителство осъжда агресията на Русия срещу независима Украйна и срещу нарушаването на минските споразумения. Искаме да се заяви категорично, че въпросът с излизането на България от Европейския съюз и НАТО не стои на дневен ред, да препотвърдят категорично европейския ни и евроатлантически избор и път”, твърдят те.

"Не съм русофоб, но не съм и роб", "Аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб" - с такива плакати събралите се граждани подкрепиха евроатлантическия избор на България. Според организаторите, страната ни години наред, без оглед на партийния цвят на правителствата, е отстоявала избора си на лоялен член на Европейския съюз и НАТО и не бива да се позволява на шепа хора да застават срещу този избор. Политици, организации и медии, които се опитват да откъснат България от Европа, следва да бъдат третирани като национални предатели, казват присъстващите.

Редом с българското, тук се веят и много украински знамена и звучи и украинска музика. Участниците в събитието изразяват подкрепа за народа на Украйна, който "с цената на много жертви се бори срещу руската военна агресия за европейския си път на развитие. Още следващата седмица гражданите ще поискат среща с ръководството на парламента и с президента, за да настояват за обща държавна позиция, която да препотвърди евроатлантическата ориентация на България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5394 |13.02.2015 Експерт: Законът за СРС - разюздан и противозаконен . 14| 4525 |11.02.2015 Нейнски: БСП се опитва да дели нацията "за" и "против" Русия . 64| 5801 |10.02.2015 Над 800 социалисти участваха в митинг в подкрепа на мира в Украйна и против войната там . 4| 4711 |10.02.2015 Радан Кънев против избора на Янко Станев за шеф на СДС Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads