Реклама / Ads
0| 3938 |03.05.2022 НОВИНИ

Стотици зоват за неутралитет с тъпани и гайди в София

.
Източник: Снимка: Дарина Григорова, БНР
Стотици граждани се събраха на площад ”Народно събрание” в София в рамките на инициативата ”Общобългарски поход за мир и неутралитет”, която се провежда едновременно в няколко града в страната. Пред парламента движението е блокирано, съобщи БНР.
 

С тъпани и гайди започна тази вечер походът за мир и неутралитет. Почти всеки участник развява българския трибагреник. Паметникът на Цар Освободител също е обвит с българското знаме.

 

Гражданите се обявяват категорично за това, че България не трябва да е страна във военния конфликт в Украйна, да не се дава оръжие или военна помощ на Киев.

"Аз отправям послание за миротворчество и България трябва да бъде миротворец, тя е дала християнството и на Русия, и на Украйна.

 

Тя е майка и на Русия, и на Украйна. И само една държава, която пази неутралитет, може да види обективно и да разбере двете страни на конфликта. Не може пристрастна към едната страна да сме и да дадем оръжие – една майка не дава оръжие на по-слабото си дете, когато двете деца се бият, тя ги разтървава";

 

"Тук съм, защото  първо съм българка и искам всички българи да сме заедно за каузата, която в момента най-много рикошира върху българския народ", споделиха участници в демонстрацията пред парламента.

 

6 искания са внесени в Народното събрание – част от тях са да се наложи мораториум за изпращане на войски, забрана за износ и внос на ново оръжие, както и да се наложи мораториум за създаване на военни бази на територията на нашата страна.

Общобългарският поход  за мир и неутралитет се провежда и в други градове.

 

За утре е насрочена друга - контрапротестна проява, която ще настоява депутатите да вземат решение за предоставяне на военна помощ за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10883 |29.04.2022 Плевнелиев: ”Балкански поток” спасява България днес! Неутралитетът на Радев води към Трета национална катастрофа . 0| 2852 |28.04.2022 Депутатите нищят газовата криза и военната помощ за Украйна на извънредно заседание . 0| 3217 |28.04.2022 Газовата връзка с Гърция - готова до новия отоплителен сезон с наличие на политическа воля . 0| 3571 |27.04.2022 Германски политици зоват Герхард Шрьодер да бъде санкциониран заради връзките си с Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads