Реклама / Ads
51| 13321 |19.04.2021 НОВИНИ

Страхът като злощастно съвпадение със скъсания менискус по време на мачле

.
Ето това се прави...
Премиерът в оставка е с травма. Постъпил е в болница. Скъсан менискус – това знаем от съобщение на пиарката му Севдалина Арнаудова до медиите. (Не приемаме шегите в мрежата, че съобщението е писано след извънредната пресконференция в неделя…) Просто злощастно съвпадение.
 

Но хората... Те все съмняват. Например, че Борисов търси начин да не се яви в парламента на 21 април, където да говори за Плана за възстановяване, който трябва да бъде предаден в Брюксел до края на април. Има го във всеки втори пост в мрежата.

 

Затова потърсихме професионално мнение за повече яснота.

 

Скъсан менискус е едно от най-честите ортопедични увреждания и в повечето случаи е резултат от спортен инцидент или е възникнало след падане или дори по време на всекидневни дейности като навеждане, или по-рязко приклякване. Менискусният хрущял е разположен между бедрената кост и подбедрицата. Той служи като възглавница и намалява търкането при свързване на двете стави. Тяхната функция е да разпределят тежестта на тялото при ходене или тичане. Тези две меки тъканни структури са зле кръвоснабдени и понякога могат да бъдат увредени.

 

Колянна артроскопия и лечение на менискуса.
Операцията се извършва чрез два разреза от 1-1,5 см в предната част на коляното. В повечето случаи не се налага хоспитализация на пациента и обикновено се прилага местна упойка. Пациентът може да се прибере в къщи още същия ден и да започне рехабилитация веднага. Пациентите се придвижват с помощта на помощни средства в продължение на 7 дни.

 

Това означава, че Борисов ще може да посети Народното събрание след 27 април. Освен ако не реши да отиде по-рано, но с патерици, да речем.

 

***

Премиерът в оставка няколко пъти изрече опасенията си, че народните представители, без тези от ГЕРБ, искат да отиде в парламента, за да му устроят „народен съд“. Няколко пъти той финтира, казано на футболен език, тяхното желание, което пък предизвика коментари и анализи на наблюдатели, но също и в мрежата, че всъщност го е страх да застане пред народните избраници. Съмненията имат и своя предистория – нежеланието му месеци наред – по време на масовите протести срещу управлението му, него лично и срещу главния прокурор Гешев, да се появи на публично място, както и да се срещне с журналисти. Към това беше прибавено и отбягването на въпроси за изтеклите по-рано записи и снимки от спалнята му, където се виждаше чекмеджето пълно с пачки евро и златни кюлчета.

 

Така че да говорим за страх е уместно.

 

Страхът е комплекс от негативни чувства, емоции и характерни реакции у хората и животните, които се активират от явление или обект, възприеман за заплашителен.

Страховете обикновено имат защитна функция. Страхът е чувство, породено от някаква случка. Ако някой е страдал, го е страх да не попадне отново в такава ситуация.

Ако се направи психоанализа за причините, пораждащи страх, и се потърси отговор на въпроса какво е страх, ще трябва да се разгледа биологичната същност на страха. При съществуваща опасност определени зони от мозъка – амигдала и хипоталамусът – се активират, за да контролират физическия отговор на страха. Химически вещества като адреналин и стрес хормона – кортизол, се изливат в кръвоносната система, като това изливане предизвиква определени физически реакции. И ето ви готов СТРАХ.

 

Налага се изводът (поне един), че премиерът-спортист е организирал мачле, за да разпусне след тежкия трудов ден и пренатоварването с мисловна дейност. Тичал е подир топката, но отстрани е дебнел подлият страх. Страхът да не загуби в резултата. Кой резултат? – хайде сега...

 

Комбинацията се е изразила в скъсване на менискус.

 

Страхът отдавна занимава умната част от човечеството – доказано по-малобройната.

 

Шилер е казал: По-добре страшен край, отколкото страх без край.

 

Има два лоста, които движат някои хора в живота: страхът и личният интерес. Това пък ни е оставил Наполеон.

 

Английският поет Самюел Колридж в заключение: В политиката това, което започва със страх, обикновено завършва с глупост.

 

Толкова от нас.

 

Пожелаваме на г-н Борисов бързо оздравяване и възстановяване. Чакат го още много мачлета. Ако приятелите не се окажат много заети, де…

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5559 |19.04.2021 Иван Бакалов: Борисов се държи като обиден квартален главатар на банда . 16| 3045 |19.04.2021 Алибегов: Докато се карат в парламента, бизнесът може и да не оцелее . 37| 5041 |19.04.2021 От ”Има такъв народ” ще кажат, дали ще правят кабинет, като им връчат мандата . 49| 20499 |19.04.2021 Борисов като Розенберг на Нюрнбергския процес. Кратък курс за Народния съд за наглеци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads