Реклама / Ads
17| 6562 |01.05.2020 НОВИНИ

Страхил Ангелов: Митът, че държава не може да фалира, ще бъде развенчан

.
Страхил Ангелов
Мутафчийски да спре да ме кани да съм бил отишъл в някое интензивно отделение, та да съм видел какво е там! Ако исках да работя в тази сфера щях да уча медицина, а въпреки, че не съм, ми е пределно ясно, че в интензивно отделение попадат пациенти, които не са в добро състояние и едва ли гледката е приятна. Едно не ми е ясно - нима преди пет месеца например в тези отделения гледката беше по-различна от сега? Не ми се вярва....
 

Още в самото начало на тази хистерия, въпросния велик генерал най-отговорно заяви, че това е най-страшната пандемия, която човечеството някога е виждало. Със сигурност коронавирусът е най-рекламирания грип в човешката история, но със сигурност не е най-страшната - каквото и да означава "страшно" на медицински език. Нека тук отбележим, че къде по-смъртоносни вируси са измъчвали човечеството още от древен Египет до наши дни. С подобни изказвания този човек все по-малко ми прилича на лекар и все повече на професионален политработник със специалност "пропаганда и десинформация". Жалкото в случая, е че почнеш ли веднъж да лъжеш трудно се спира и всяка лъжа води до следваща и така се оплиташ, че вече забравяш какво си лъгал вчера и накрая спират да те слушат изобщо.


Всичко свързано с коронавируса още от самото начало много прилича на добре организиран и режисиран глобален сценарий, имащ за цел преразпределение на блага и ресурси. Т.е. в резултат на това бедните ще обеднеят още повече, а една тънка прослойка ще концентрира все повече пари и респективно власт в себе си. Ще бъдат погълнати и укрупнени цели сектори от световното стопанство и западната средна класа ще понесе поредния удар, от който едва ли скоро ще се съвземе. Една не малка част от създадените виртуални пари, на принципа "надуване на балон" просто ще се изпарят, а с тях и раздутото потребление "назаем". Държавите ще затънат в дългове и дефицити и най-вероятно мита, че държава не може да фалира ще бъде развенчан - ще има и такива. За момента поне всичко сочи натам - рязко задълбочаване на неравенството, което ще промени облика на цели общества и то не за добро.


Всъщност не е чак толкова сложно и трудно за разгадаване, нито е първата подобна измама. Човечеството е било мамено и лъгано в продължение на векове от елитите, за да бъде подчинявано и това винаги е било основано на всяване на страх и паника. Като почнем от мита за Моисей, минем през инквизицията и световните войни, после борбата с комунизма, по сетне с тероризма, покупателната способност на долара и много други примери. Т.е. тези, които твърдят, че сме свидетели на най-голямата измама в историята не са съвсем прави. Голяма е, но дали е чак най-голямата е малко спорно.
С две думи вече е ясно, че света ще претърпи големи промени - икономически и политически. Трвожното, е че тукашните управници май въобще не са в състояние да анализират тези процеси и продължават да вършат и говорят само глупости.

 

Страхил Ангелов, Фейсубк




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5874 |24.04.2020 Слави Ангелов: Животът наказва поръчителите, а не правосъдието . 11| 5019 |24.04.2020 Юлиан Ангелов: Убийците на пътя ще разберат делата си в моргата . 4| 7640 |03.04.2020 Слави Ангелов: Аз ще знам кой поръча побоя над мен, дори и прокуратурата да не разбере . 4| 6837 |01.03.2020 Доц. Георги Попов: Искам да разбия митът, че коронавирусът е чума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads