Реклама / Ads
26| 13688 |08.10.2023 НОВИНИ

Стреляха дърво по дърво: Стотици на музикален фестивал в Ивицата Газа се оказват в капана на куршумите на Хамас

.
Стотици млади хора се оказват в капана на куршумите на ”Хамас” в Южен Израел, когато терористичната групировка отприщва атака срещу цивилни на музикален фестивал близо до Ивицата Газа. Въоръжени мъже стреляха по дърво по дърво в пустинята, където можело да се прикрие човек в ранните часове на събота, когато палестинските екстремисти започват координирана атака срещу Израел. 
 

"Те бяха навсякъде с автомати", разказва пред BBC Гили Йоскович - една от посетителките на музикалния фестивал.


Въоръжените мъже идват от няколко места. 


Йоскович хукнва да бяга към малка гора с помело.


"Това беше второто ми скривалище. Те бяха навсякъде около мен. Вървяха дърво по дърво, навсякъде. Видях как умират хора наоколо. Чух терористите да отварят голям микробус и да вземат още оръжия. Бяха в района три часа", спомня си жената. 


"Хаарец", един от най-големите израелски вестници, описа сцената като "клане" и "бойно поле" и съобщи, че терористи на мотоциклети са се врязали в тълпата, "откривайки огън". Партито е трябвало да продължи през цялата нощ с музика и танци. То е било организирано в чест един от най-радостните празници в еврейския календар – Сукот. Музикалният фестивал се провежда на открито в селски райони близо до границата между Газа и Израел. 

 

Десетки са взети за заложници по време на най-голямата ескалация на напрежението между Израел и "Хамас". Твърди се, че голяма част от тях са били похитени именно по време на музикалния фестивал. Загинали при атаката са над 500 души, а размяната на огън продължава и към този момент. Сред тях има много млади хора. В социалните мрежи обикаля снимка на момиче, което е било изнасилено и убито от терористичната групировка.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5681 |06.10.2023 Иновативен метод за екосъобразен дърводобив бе представен на територията на ЮИДП . 1| 5483 |14.09.2023 Заради обществени поръчки за дърводобив: Запечатаха общината в Омуртаг . 10| 4912 |18.08.2023 Из архивите на ДС за Алексей Петров: Смел и атрактивен. Майка му гледачка на волове, баща му дървосекач в Коми . 0| 2707 |15.08.2023 Моторист е с опасност за живота, след като самокатастрофирал в дърво край Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads