Реклама / Ads
2| 4648 |14.09.2018 НОВИНИ

Строителен бос избяга и не довърши ремонта на Езиковата гимназия в Пловдив

.
Езиковата гимназия в Пловдив ще започне новата учебна година като строителна площадка.
 

Фирмата, която била наета за цялостен ремонт на сградата, внезапно спряла работа и оттогава от общината не успяват да открият собственика й. Спечелената поръчка е на стойност над 1 милион лева.

 

Ремонтът на гимназията започнал през април. За изпълнител на проекта е избрана пазарджишката фирма „Термикс ЕС”. Преди години същата фирма е правила ремонти на детски градини в Пловдив, но без да извърши всичките дейности по проект.

 

„Когато беше избрана предупредих заместник-кмета Кацарски, но получих уверението, че тя е голяма, сериозна фирма и всичко ще бъде наред”, обясни пред НТ Николай Радев, директор на Езиковата гимназия в Пловдив.

 

Стойността на поръчката за ремонта на училището е над 1 млн. лева.  Той включва цялостно външно саниране, подмяна на дограмите на общежитията, ремонт на покрива и обновяване на отоплителната система.

 

„Доколкото разбрах от Община Пловдив, тъй като за съжаление ние нямаме тези възможности за комуникация, за упражняване на контрол, самият собственик на фирмата е заявил, че не може да продължи и е напуснал изобщо договора”, обясни Радев.

 

„Ние нямаме ефективни действия, които да отстранят фирмата след като има решение на съда, че тази фирма печели поръчката. Законът за обществените поръчки е предвидил такива възможности, в които при такава ситуация да бъде стартирана нова поръчка, която да бъде във възможно най-кратки срокове, избор на изпълнител, подписване на договор и довършване на обекта”, обясни инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет „Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции”.

 

До момента фирмата е направила около една пета от ремонта. Останалите 80% от дейностите ще бъдат дадени на нова фирма чрез директно възлагане или бърза обществена поръчка. Документално обаче договорът с пазарджишката фирма „ТермиксЕС” не е прекратен, защото от общината не могат да открият нейния собственик. От училището уверяват, че първият учебен ден ще започне нормално, въпреки недовършените ремонти. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3723 |07.09.2018 Строителен обект в ”Овча купел” погълна автомобил след свлачище . 1| 3593 |08.08.2018 Пиян блъсна дете с АТВ и избяга, момчето е с опасност за живота . 1| 3679 |14.07.2018 Заловиха избягалия затворник от пловдивската болница . 2| 4251 |11.07.2018 Затворник избяга в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads