Реклама / Ads
14| 3346 |11.06.2021 НОВИНИ

Строителният бранш се жалва на президента от ресорния министър

.
Виолета Комитова
Строителният бранш в България изпадна в колапс и то само в рамките на месец, в който арх. Виолета Комитова заема поста служебен министър на регионалното развитие и благоустройството. Това споделят от Камарата на строителите в България (КСБ) в своя декларация до президента на страната Румен Радев.
 

"Свидетели сме в последния месец на ескалация на негативните и уронващи престижа на строителния бранш внушения, отправени от министри от назначения от Вас служебен кабинет - от министрите на финансите, на икономиката, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на здравеопазването. Особено смущаващи са изказванията на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

 

Само в рамките на един месец, в който арх. Комитова заема поста служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, строителният бранш в България изпадна в колапс. Вследствие на създадената от страна на министъра несигурност Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и ресорните ведомства не работят, строителните и монтажни работи не се актуват, разплащания с контрагенти не се извършват. Крайно противоречиви са и действията на министър Комитова, свързани с кадровата политика и направените уволнения и назначения.

 

Ситуацията в бранша се усложнява и заради спрените действия във всички институции, ангажирани с изпълнението на сключените договори. Блокирани са и всички оперативни програми, които засягат енергийна ефективност, ВиК мрежи и околна среда, транспортна инфраструктура, развитие на селските райони, вследствие на което е създадена реална опасност да се загубят безвъзвратно милиарди евросредства.

 

Провежданата политика от служебния кабинет е в абсолютен противовес на световната практика за използване на строителството като ключов инструмент за излизане от икономическата криза, възникнала в резултат на пандемията COVID-19.", се казва в декларацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5556 |07.06.2021 Стъки се жалва до Брюксел и САЩ. Внесъл сигнал заради политическа репресия . 0| 3055 |03.06.2021 На „Автомагистрали“ са давани проекти, за да се избегне обжалване на търгове . 4| 4528 |03.06.2021 ЕК не обърна внимание на жалването на Борисовите евродепутати . 4| 3065 |02.06.2021 Бобоков обжалва нареждането да даде принудително отпечатъци и ДНК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads