Реклама / Ads
97| 12530 |03.07.2012 НОВИНИ

Е. Сугарев: Оправдаят ли Ал. Петров, ще си търся друго място за пребиваване

.
Едвин Сугарев
При смяна на властта Ал. Петров можел да се окаже оправдан и да излезе на свобода. Прокуратурата много пряко зависи от това, кой е на власт. Наказателна акция и отмъщение на всички, които са се противопоставили, ще има, ако се стигне до оправдателна присъда.
 

Това, за което ме съдеха мен навремето, сега е в основата на обвинението срещу Алексей Петров, каза по ТВ 7 Едвин Сугарев в коментар на делото Октопод. Очевидно се разчита, че в един момент ще се попадне на съдия, който ще е склонен да изопачи истината, каза той. Ставало дума за комбиниран натиск; имало и такъв, който бил чисто криминален, уточни Сугарев. Според него при смяна на властта Ал. Петров можел да се окаже оправдан и да излезе на свобода.

Не бих се учудил, ако се окаже, че Алексей Петров е ръководил и групата на Наглите, подчерта Сугарев. В Италия обаче, която взимаме като пример, бяха осъдени не само мафиотите, но и политиците, които са ги покровителствали, което в България няма да стане, добави той.

Прокуратурата много пряко зависи от това, кой е на власт, което не е добре за съдебната система, продължи Сугарев. Би могло да има наказателна акция, отмъщение на всички, които са се противопоставили, ако се стигне до оправдателна присъда. При такова положение, ще бъда принуден да си търся друго място за пребиваване, каза Сугарев.

Като комичен определи Сугарев медийния форум за свободата на словото в Брюксел преди седмици. Очевидно обаче става дума за добре организирана акция, при която въпросната комисарка, която го е направила, е била подведена. По-голямо падение в журналистическата професия от това, което хора като Дачков и пр. изпълняват, няма; говорителят на синята идея се е поставил в услуга на мафията, обобщи Сугарев.

Ал. Петров се оказа и фактор в предизборните далавери на БСП, каза още Сугарев, посочвайки публикации във в. Галерия, насочени към омаскаряване на политически противници по поръчка.

Единственият начин да излезеш с достойнство, когато си свидетел, е да продължиш докрай. От няколко години насам е извървяна обаче голяма крачка; преодолян е страхът, хората не са съгласни да мълчат, защото е опасно за тях, защото не искат да живеят в тази зависимост, в която са живели досега, каза Сугарев.

У нас обаче гражданската реакция не е като в Италия, вкл. и защото обществото не е достатъчно информирана, посочи водещият Огнян Стефанов. Това е така, защото у нас гражданското общество липсва; освен това трябва да се говори непрекъснато, затова аз, вместо да си пиша стиховете, го правя, обясни Сугарев.

Делото срещу Ал. Петров не е плод на политическа репресия, а изцяло криминално дело, обобщи Сугарев и попита кой е поставил Ал. Петров на позицията сив кардинал в ДАНС. Но тук се прибавят още случаят с изкуствения фалит на Кремиковци, в който Петров имал роля. Това обаче не е в страниците на този процес, както и убийството на Н. Колев, а би трябвало да бъдат, продължи той. Алексей Петров съм виждал всичко на всичко три пъти и то в съдебна зала, смятам обаче, че е здравословно да се показва, че човек, зад чийто гръб няма партия или концерн, може да си позволи да прави това. това знание е здравословно за българите с оглед на тяхното гражданско съзнание, каза Сугарев. Това е гражданска битка.

Ние не сме обречени, прибави О. Стефанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 9354 |26.01.2012 Едвин Сугарев: Трактора и Филчев ликвидираха прокурор . 35| 6638 |24.02.2011 Е. Сугарев: Има задкулисен сценарий за удар по ГЕРБ . 15| 6671 |22.12.2010 Едвин Сугарев: В лустрацията няма нищо страшно . 44| 11608 |25.10.2010 Е. Сугарев: Цветанов и Борисов ще платят с живота си, ако не победят Ал. Петров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads