Реклама / Ads
1| 4673 |26.05.2010 НОВИНИ

Свършат ли парите, няма любов между МВР и Митници

.
Румен Петков
Няма стиковка, има напрежение между Агенция Митници и МВР; големият проблем не е на Женския пазар, а на границата, констатираха спецове.
 

Г-н Ваньо Танов заяви, че у нас акцизът на цигарите бил вдигнат, защото е по-висок в Румъния и в Гърция и сме станали контрабандна държава в особено високи размери, а това е самоубийствено, коментира по БНТ бившият вътрешен министър Р. Петков. Не се използват инструментите за борба с контрабандата, за които има нормативна уредба, добави още Петков.

Още при вдигането на акциза предупредихме, че това ще се случи, каза Йордан Бакалов, депутат от синята коалиция. Няма система при работа с контрабандата, хората виждат, че пазарът е залят с контрабандни стоки, добави той. М. Миков закри отдел "Контрабанда" в НСБОП с формален повод, че вече нямало контрабанда, а само митнически нарушения, напомни Бакалов. Танов заявил, че в 25 -метровата зона действали мобилни групи. В България се закриха 5-6 цигарени фабрики в годините, но къде отидоха машините, които друго не могат да произвеждат, каза още депутатът.

Големият проблем не е на Женския пазар, а на границата, каза Петков. Това прозвучало от всички. През 2006 г. били задържани милиона късове на границата и били разбити две нелегални фабрики за цигари. Когато говорим за ефективност, то не е да хванеш кокошкарите, продължи бившият вътрешен министър и поиска да се прави сравнителен анализ. Системност трябвало да има в работата, каза той и мимоходом добави, че С. Дянков не бил човек, който ще му развали апетитът.


Йордан Бакалов

Няма стиковка между Агенция Митници и МВР, констатира Бакалов. Тази система трябва да се изгради от изпълнителната власт, не о от НС; трябва митническа полиция, която ще върши тази работа и ще си изкарва парите. Следва накрая и съдебната власт, а така контрабандата ще се минимализира, предложи той.

В Агенция Митници има над 100 незаети места, очевидно някой не иска там да се работи, а това не е Станишев. Значи нямаш политическа воля, установи Р. Петков, според когото нямало желание за последователност и методологичност в работата. Битката не е как да я преборим, а кой да държи контрабандата. Кой е виновен за незаетите бройки?, попита няколко пъти социалистът и обясни, че това не били Петков и Бакалов, а държавата. Сега ще пипнем два лилиарда от резерва, а един няма да влезе от цигарите, завърши той.

Както и да ги сменим, те са си все ваши, г-н Петков, каза Бакалов и каза, че имал впечатление за напрежение между двете ведомства - Агенция Митници и МВР. Когато в едно семейство свършат парите, свършва и любовта, обобщи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4632 |20.05.2010 Не е имало конфликт между Драшков и Алексей Петров . 43| 9048 |23.04.2010 Война между Първанов и военните заради съветника му адм. Николов . 34| 5154 |14.04.2010 Кризата руши дружбата между "сините" и ГЕРБ . 15| 4703 |14.04.2010 Р. Овчаров: Акциите на ДАНС са международно скандални

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads