Реклама / Ads
3| 2556 |31.05.2023 НОВИНИ

Свидетел твърди: Журналистът Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро

.
Източник: БГНЕС
”Слави Ангелов беше пребит по поръчка на Красимир Каменов-Къро и лично присъствах, когато той даде парите на посредника, който трябваше да намери извършителите.”
 

Това заявява свидетелят Ивайло Серафимов по делото за побоя над журналиста, предаде "24 часа".

 

Журналистът беше нападнат пред дома си на 17 март 2020 г. от трима маскирани. Към настоящия момент подсъдими са близнаците Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. И тримата са боксьори, тренирали в залата на Валентин Давидов - човекът, който според Серафимов е взел парите от Къро, за да възложи поръчката на братята и техния приятел.

 

Същият Давидов е член на управителния съвет на боксов клуб “Фаст” заедно с Деан Генов - бодигарда, който беше разстрелян в Кейптаун заедно с Къро, съпругата му Гергана и бавачката на децата им. Клубът е регистриран на адреса на зеленчуковата борса “Къра” в район “Слатина”, която официално е на Каменов.

 

Ивайло Серафимов е работил за Къро и по негови собствени думи е събирал парите от обектите му. Отговарял за паркингите, борсата, както и нелегалното производство на цигари. Неговата версия е, че е контактувал постоянно с Къро до есента на 2020 г., когато е разпитан по разследването за побоя над Слави Ангелов, както и по делата срещу Васил Божков и много други, ръководени тогава от Специализираната прокуратура. Серафимов потвърди показанията си в полицията и пред съда под клетва на 29 април 2022 г., като добави и нови детайли от това, на което е станал свидетел.

 

“Едната причина за поръчката беше една карикатура относно Каменов, в която се казваше “... прати Къро да ги омаа...”. Това беше публикувано във вестника и Къро беше побеснял. Това беше януари или февруари, точно когато започна пандемията”, заяви Серафимов пред съда.

 

“Вальо Давидов каза, че близнаците ще свършат работа. Разбрах за кои близнаци става въпрос, защото той ми каза отвън. След това Вальо Давидов го виждах 2-3 пъти и след това замина преди Гергана Каменова за ЮАР - края на януари или началото на февруари. Давидов замина преди нея и след това през май замина и Каменов, след като ескалираха нещата тук, т.е. разбра се за побоя и за други неща. Разбра се за цялата му дейност, която е обект на други дела и други досъдебни производства”, допълни свидетелят, който напуснал групировката на Къро, защото разбрал, че иска да го убие заради информацията, която има за него.

 

По думите му Валентин Давидов се е обадил на биячите два дни преди атаката срещу Ангелов. Лично той му го казал. Казал, че е подготвил нещата с момчетата да свършат работа. След това и Красимир Каменов му казал, че работата е свършена.

 

“Звънна ми сутринта веднага след побоя. Тогава се качих до тях. Казах му, че ще има проблем, защото е известен журналист, а той ми каза: “Абе, колега, какво ще стане? Това е един драскач”. Това му бяха думите. Общо взето, е това по случая. Аз съм присъствал на поръчката, но не съм присъствал на побоя”, отбеляза Серафимов.

 

Той посочи в залата подсъдимия Бисер Митрев. По негов адрес той казва, че близнаците са го взели с тях и точно той е счупил крака на Слави Ангелов, докато е бил на земята. Знаел го от Къро.

 

Серафимов е давал показания по делото за бруталното нападение над Слави Ангелов първоначално като анонимен свидетел. След като обаче намира некролог на вратата си с неговата снимка и имена, е разпитан повторно като явен свидетел. При разпитите в полицията му е показван запис от побоя на журналиста.

 

Делото за побоя над журналиста продължава в СГС след закриването на специализираното правосъдие. По него подсъдими са само братята Асенови и Бисер Митрев. Валентин Давидов е разпитван като свидетел и отхвърля категорично тезата, че е получавал пари.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 109 |19.04.2024 Главчев пристигна при президента . 0| 218 |19.04.2024 Политологът доц. Петър Чолаков: Президентът да ги остави да се варят в собствен сос! . 0| 185 |19.04.2024 Петър Витанов: Отчайващата политическа картина ще продължи да отблъсква избиратели . 0| 221 |19.04.2024 Атанас Запрянов: Премереният удар на Тел Авив дава възможност за деескалация в Близкия изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads