Реклама / Ads
1| 4488 |14.04.2019 НОВИНИ

Свиленски: Държавата е оставена на автопилот

.
Георги Свиленски Източник: БГНЕС
„Оценката за това правителство сме я казали преди време. Фактът, че не сме в парламента, е част от тази оценка. Държавата няма управление, оставена е на автопилот, тресе се от корупция – на местно и държавно ниво. Гражданите виждат, че няма държава. Затова излизат и се самозащитават. Вероятно и хората на протеста в Габрово подхождат по този начин.”
 

Това каза за БСТВ зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Георги Свиленски. Той даде пример и с кмета на с. Чупрене. „Там имаше повече жандармерия, за да арестуват него и жена му, отколкото полиция, която да установява реда в Габрово”, каза той. По думите му, полицията си прави пиар акции- как арестува някой и напомни показния арест на кметицата на кв. Младост в София Десислава Иванчева.

 

За случая с протестите в Габрово, Свиленски обясни, че управляващите използват ромския етнос, за да печелят на гърба му европейски проекти за интеграцията му. Той добави, че в града само преди няколко години не е имало роми. „Местната власт е абдикирала- позволила е да се самонастанят в изоставени жилища и ги използва за избори”, категоричен беше народният представител.

 

„Управляващите опитват да спечелят изборите по нечестен и нерегламентиран начин, като си създават определени условия за това. Във всички 31 РИК в страната имат 31 председатели и секретари, като без техния подпис не може да приключи в нито една област изборния ден. В 29 РИК са си сложили председател, както и двама секретари. Значи във всяка секция имат осигурен подпис. Следващата партия, която би трябвало да е втора по брой председатели след ГЕРБ е БСП. Но тя се явява чак трета политическа сила. Втора е ДПС”, обясни Георги Свиленски. Той добави, че предстои на БСП да сключи споразумение с над 20 организации за честни избори, които да следят изрядността на вота. Той не изключи левицата да поиска съдействие и от европейски представители. Свиленски се съгласи, че има мафиотизиране на изборния процес в страната. „Има мафиотски действия в изборния процес, които дават възможност на ГЕРБ да управляват над 10 години”, категоричен беше той.

 

Георги Свиленски изрази недоумение от изразената позиция от представители на АБВ, че се борели срещу ГЕРБ, след като бяха с тях в управление. „ГЕРБ, АБВ и СДС бяха в коалиция. Представител на АБВ беше министър. Те направиха този пенсионен закон, който ощетява пенсионерите. Министър и вицепремиер беше Ивайло Калфин”, припомни той. Свиленски беше категоричен, че дори само един глас да има БСП в повече на изборите за Европейски парламент, предсрочният парламентарен вот е неизбежен. Той призова всички да следят за непорочността на вота.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4501 |09.04.2019 Георги Свиленски: Оставките ”купуват” още малко политически живот на Борисов . 6| 4346 |08.04.2019 Емил Христов от ГЕРБ: Не мога да се съглася, че „държавата отсъства“ . 7| 5078 |03.04.2019 Антон Кутев: Цветанов дължи на държавата пари от присъди в Страсбург . 13| 10062 |29.03.2019 Сенки от миналото: Държавата опростила 53 000 лв. на съпруга на Дариткова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads